PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

ANDA NAK KAHWIN? HIHI ....


- Anggaran Kos Belanja Perkahwinan

Mas Kahwin - rm100

Kos Tok Kadi/saksi - rm200

Kursus Kawin - rm80

Barang-Barang Hantaran -rm2000

Wang Hantaran - rm10,000

Cincin Kahwin - rm1000

Belanja Kenduri - rm10000

Sewa Pakej Pelamin & Baju Pengantin - rm1500

Mak Andam - rm 1500

Tempahan Kad Kahwin - rm 400

Upah Jurugambar - rm1000

Kompang/Hadrah - rm200


JUMLAH
RM 26, 480

Kat sini ada beberapa sebab kenapa sekarang hantaran makin mahal. Hah... korang bacalah:-

Sebab:-
1. Anak pompan sorang
2. Anak pompan sekolah tinggi 20 tingkat
3. Anak pompan paling jambu dalam family
4. Anak pompan kerja high post
5. Anak pompan biasa pakai barang branded
6. Anak pompan yang tastenya... berkajang-kajang kalau disenaraikan
7. Kakak belum kahwin; jadi kena kasi double untuk belanja kakaknya sekaligus
8. Anak pompan yang rasa dirinya... lengkap segala-gala
9. Bapak pompan towkay kayu balak; mak pulak bekas eksekutif
10. Anak pompan tu pun jenis ek... semacam jer

Klau setuju berhutang sampai ke liang lahad la jawabnyer Oh my lalink nampaknya membujang la ambo sampai ke tua der oii nak jual anak ke nak kasik anak kawen ni isk2 :D



Tinta Berbicara - Sesungguhnya pernikahan itu boleh menghidarkan dosa2 kecil dan dosa2 besar

With Regards
Asyrafhamasaki.blogspot.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


26 Dakwat Tumpah:

safiyyahosman said... [Balas Komen Ini]

huhuhuhhuhuhuhuhhu..
bleh diterima akal..:)

Kie-yu said... [Balas Komen Ini]

huhu~ 26k++ tu pn da dikira sederhana zaman skrg ni. hadoi~ kena nek pelamin cpt2 ni.

KaiZeN SHiNoBi said... [Balas Komen Ini]

betul3.... setuju2.... ahaks

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

hahah sampai ke tua la gamaknyer 26 k sederhana hahahahah ~~"

Ismail Noh said... [Balas Komen Ini]

boleh bayar ptpt weh..aduh..mampukah aku? er..kita..

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

hihihi tengah dok pikirla ni mampu ke dop :D

sophie said... [Balas Komen Ini]

Nak kahwin pun sush sekrang..haish

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

hihi so mcm mana tak kawen la yer :D

Izzlin said... [Balas Komen Ini]

cari org pahang..mas kawen baru RM22.50 :D dah jimat sikit... haha...

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

alamak baru jimat 71.50 hheheheh :D

Izzlin said... [Balas Komen Ini]

pandai2 la congak kalau nk kawen.. jgn boros :D

si[jari] telunjuk said... [Balas Komen Ini]

awakkkk,sy nak kawen awal...saya rela tak dapat cincin segala bagai..asalkan dpt mas kawin... uhuk,,uhuk..mahalnya kos kawennn....

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

zaman skarang ni
kenduri tak buat jiran tetanga bising
makan tak sedap seumur hidup di umpat hik2
pelamin tak hebat mulalah cik joyah bukak mulut
bukan kata jangan amik pot
kitakan hidup bemasyarakat :D

si[jari] telunjuk said... [Balas Komen Ini]

yup betull..bukan tak cik joyah je...cik bedah..cik melah..cume cik kiah je yg duk senyap2 tolong orangg rewang...heheh

tapi takde kot sampai puluh2 ribu..wat kat kg la jimat..gutung ruyung...eratkan sila-turrahim...

siyes..pelamin kat atas sgt cantikk

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

nak kawen free
tangkap basah ajer hik2
cantik pelamin kan
amik barakah :D

ferienza hezra fara said... [Balas Komen Ini]

belum sampi seru lagi
jadi still bole mengumpulkan?

:)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

hehe takper bank rakyat kan ada :D

Ameer said... [Balas Komen Ini]

hmm..tu pon kire sederhana kn..mesti bajet yg realnyer lg tggi..camni x dapek den nk kawen mudo..huhu
btw, blog smart r..keep it up

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

tak kawen la sampai ke tuo :D

BalqisShafiqa said... [Balas Komen Ini]

aku rasa macam nak amek jurusan fotografi plak.
jadi jurukamera mungkin aku boleh kaya.

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

heheh sila sila
bukan lagi mungkin pasti kaya kot hik2

husnazainal said... [Balas Komen Ini]

aku pon nak kawen dalam hujung tahun ni insyaallah...

aku plan wedding yg simple..
dan budget skrg ni baru rm16k...

rendah kan..??kan?

Nad said... [Balas Komen Ini]

haha bnyk tuh kos. tggi woo~ takya kawen la. ekeke

kenwooi said... [Balas Komen Ini]

wah so expensive wan =/

mizzura said... [Balas Komen Ini]

kalau dah camtu..nikah ajalah..tak yah kenduri...nanti tunjuk kat cucu atuk takde gambar kenduri kahwin..haha..

bukan penggoda said... [Balas Komen Ini]

haha. stju. sbb aku yg ptme kot. anak pmpn sorg. :)

Post a Comment

 Online User