PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Harga Minyak RON 97 naik lagi 5 Sen

Ron97 dinaikkan 5 sen lagi mulai esok. Berikutan itu, harganya kini RM2.15 seliter, demikian menurut laporan.
.
Bagaimanapun harga pertrol RON 95 dan diesel tidak berubah.
Tidak seperti sebelumnya, tidak ada pengumuman dibuat mengenai kenaikan tersebut.
Khabar angin mengenai kenaikan harga RON 97 itu tersebar sejak tengahari tadi dan pemilik stesen minyak berkata arahan mengenainya telah dikeluarkan.

Malaysiakini memetik satu pekeliling dari sebuah syarikat minyak yang memaklumkan kepada peniaga mengenai kenaikan harga itu.
Timbalan Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Kepenggunaan, Datuk Tan Lian Hoe mengesahkannya ketika dihubungi oleh beberapa akhbar

Wow apa lagi? sila beri pendapat :-)
diam diam diam dia dah naik dah
check akhbar arus perdana mmg tak ada la kan

Sumber MalaysiaKini.com





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


21 Dakwat Tumpah:

cik panadol said... [Balas Komen Ini]

masa untuk jalan kaki huhu....

relevan said... [Balas Komen Ini]

Aiyakk..naik lagi minyak..!

mier@merr said... [Balas Komen Ini]

oh..sib bek kt lgkwi xde ron97...

Manji said... [Balas Komen Ini]

luckily 95 remains the same. But, I guess in no time, the price will get increase,too

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@cik panadol

p/s mula la ahlil folitik suruh kita naik beskal heheh

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@relevan

yeahh naikkkk dan naikkk

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@mier@merr

owh ye ke hahah tak tau pun :-)
da bosan gi langkawi

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Manji

yep barang musti naik
walaapun lori hantar barang pakai diesel

Albert said... [Balas Komen Ini]

Kali ni tak ada announcement besaq sebab government dah bagi "price flotation" untuk RON97.... jadi bila depa suka naik, depa pun naik la... bila mau turun, depa pun turun la

molmolla said... [Balas Komen Ini]

asyik naikkkkkkkk je!!

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Albert
very well said i hope harga barangan tak tertakluk begitu jua

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@molmolla

memang tak ada yg akan turun

AiDa AzRyN said... [Balas Komen Ini]

naik lagi??huhu~ bek jalan kaki je la~ lau camni~

tney said... [Balas Komen Ini]

@cik panadol
klau berjaln takat 1km tu buleh la tahan lg.. tp klau nak g tmpat keje dh berkm2... mau basah ketiak.. smapat tmpat keje nnt dah bau masam .. hehhe

Anonymous said... [Balas Komen Ini]

minyal ron 97 tiada subsidi pengguna boleh buat pilihan sendiri nak pakai yang mana samaada 97 atau 95 tak payah fikir laa. Orang lebih duit pakai yang mahal laa tolong negara tak payah pakai subsudi untuk yang kuarang mampu

Puteri Iqa Izyan said... [Balas Komen Ini]

naik basikal jelah pasni..agaga

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@tney

yea tney tepat sekali :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Anonymous

komen yang bernas :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Puteri Iqa Izyan
gagaga reti ke kayuh beskal :-)

nurkaloi said... [Balas Komen Ini]

nak ignore bleh tak
hari hari naek LRT jer
lalalal~~~

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@nurkaloi
hehe pengangkutan awam? boleh mmg boleh tapi kita bayangkan lah tempat yg takder lrt contohnye negeri2 lain selain kl ngan selangor kan kejam tuh

tapi takper Ron95 still bersubsidi

Post a Comment

 Online User