PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Hati Ini Telah Di Bawa Pergi



Assalamualaikum selamat hari Rabu....

Hari yang sangat menyedihkan kejadian yang berlaku  ketika pulang dari membeli burge yang sepatutnya di makan sambil burgembira telah meninggalkan kesan yang mendalam pada diri bila tinta bicara....Bini kedua tinta bicara telah hilang tanpa dapat di kesan..... kejadian yang berlaku apabila selamat membeli burger dari sebuah gerai di tepi jalan

Beliaulah yang telah hilang :-(




Sedih kan? baiklah teman rakan dan taulan sekadar berkongsi bahawasan awas dan senantiasa lah berhati hati kerana kita saling di perhatikan....percaya atau tidak penulis langsung tidak menyedari bahawa N96 ini telah tiada dari dalam poket sehinggalah sampai ke rumah,siap boleh hidupkan charger tapi tak terlintas langsung dalam hati di manakan letak biniku ini,


Perasaan itu hanya kembali tersedar apabila surah surah suci Al-quran,di dalam laptop ini di mainkan,barulah hati terasa berat lantas mencari di keseluruhan bilik,jalan yang di lalui dan kedai yang telah di kunjungi,sukar di percayai tapi wallet kunci kereta masih ada di poket (sebab penulis menunggang motosikal) jadi mustahil tercicir sebab duit syiling yg ada di dalam poket jugak tidak hilang.

Tapi semuanya terlambat,sampai ke sudah bini ku tidak di jumpai.....telefon dapat malam tadi,pagi ni langsung dah tak ada line......sangat sentap kerana telefon itu mengandungi pelbagai perkara perkara penting bagi hidup penulis....... menyesal jugak kerana tidak sempat menyimpan security code yang membolehkan telefon itu di nyahaktifkan walaupun simcard di tukar,jadi take note senantiasa simpan security code (bukan lock code) sebab security code membolehkan kita berhubung dengan service provider untuk deactivated the whole phone system.....

Kepada Pencurik,Penyeluk Saku,
Kalau bini aku korang amik sebab nak bagi anak bini yang tak cukup makan kat rumah AKU HALALKAN..... tapi kalau korang amik berfoya foya di sana sini jual utk kepentingan peribadi ataupun guna untuk mengugut dan menjatuhkan maruah orang lain,tiada maaf kepada dirimu dunia wal Akhirat,kalau jumpa Maaflah aku akan hilang budi bahasa.....

Kepada Pemukau Pemuki

Hari ini hari kau......sebab aku tak amalkan ilmu yang aku belajar Insyallah aku akan hantar balik untuk carik kau hidup hidup,janji tetap janji balasan itu akan menanti tak dapat barang dapat tuan nyer pun jadi la kan.....

Kepada teman sahabat beringat sebelum kene kita mungkin menjadi mangsa di saat kita tak dan sangat sangat tidak menyangka...... semoga ada hikmah di sebalik kejadian kali ini .... jangan terleka seperti penulis cerita...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


35 Dakwat Tumpah:

aNa d'sKoDenG said... [Balas Komen Ini]

alahai..patut laa sedih....
ermm..sanggup dorang wat gitew..sungguh x baek kan dorang??

Rara Farah said... [Balas Komen Ini]

bini asy hp yep...hurmm..jgn sedih...nnti beli baru ek...

Puteri Iqa Izyan said... [Balas Komen Ini]

sabar ye asy....

mier@merr said... [Balas Komen Ini]

huhu...saba je la yer...

sape la curik neh...sekeh kang,,

~Nana 귀여운~ said... [Balas Komen Ini]

aduh.....kalau sayep dah lame frust nonggeng sebab laki(hp) ku ilang..waa...
tp lepas nie be careful tau... :)

Scarlett O'Hara said... [Balas Komen Ini]

Jgnlah sedih ye.Esok2 beli yang baru.Lagi ok punya.

cik panadol said... [Balas Komen Ini]

anggap bukan rezeki bro...mane tau pasni dapat rezeki beli henset lg hebat...jgn sedey2 nye...~

♥-- emieysandra --♥ said... [Balas Komen Ini]

sedihnyer, moge ade hikmahnye ;D

fahiraferra said... [Balas Komen Ini]

tabahkan hati ! huhu

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said... [Balas Komen Ini]

sabar ye...saye pon turut sedih ni..huhuhuuuuu..:(

suzie rahman said... [Balas Komen Ini]

wawawa..ncet hilang..klu suzie xtaw r cne nk wat.jht penyeluk saku,,

jaya jr said... [Balas Komen Ini]

huuu,tunggu tahun depan baru beli..thun depan xde cukai

Norgadis Labuan said... [Balas Komen Ini]

Sabar, semua yang berlaku ada sebabnya, anggaplah ianya satu dugaan kecil dari Allah, mungkin ada hikmah disebaliknya.

zirconia said... [Balas Komen Ini]

adeh jangan sedih2 ye. takde rezeki tu.

.:: dieylah :: said... [Balas Komen Ini]

o tedah..( kasihannyer) benda dh terjd...besabar jela..x berkat yg ambil tu..mst cpt rosak karang.. ^^

Riana Qistina said... [Balas Komen Ini]

ade ke dapat hikmahnya dr sebalik cerita nih....hmmmm sedih sedih

misz FaTiN said... [Balas Komen Ini]

kesian kamu..
sabar ye..

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@aNa d'sKoDenG tau takper

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Rara Farah kena kawen lain :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Puteri Iqa Izyan tq tq

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@mier@merr kalau dapat memang sekeh jer

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@~Nana 귀여운~ hahah frust je tak la menonggeng

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Scarlett O'Hara yea nak beli da ni

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@cik panadol tq tq makan panadol kasi release stress

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@♥-- emieysandra --♥ yep

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@fahiraferra tq

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@FeeZ~Hafizah~cucuatokaji terima kasih kerana sudi bersedih

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@suzie rahman susah nak kata

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@jaya jr taknak tunggu asap kot :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Norgadis Labuan tq

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@zirconia rezeki miliknya

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@.:: dieylah :: hahah tah la

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Riana Qistina tq

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@misz FaTiN terimakasih cik fatin

Messygal said... [Balas Komen Ini]

ksianye awak..sabar ek..t cri phonr baru..

Post a Comment

 Online User