PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

SPM - Bahasa Melayu Kertas 2 Bocor?

Kementerian Pelajaran meminta semua pelajar yang menduduki peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) ketika ini supaya tidak melayan khabar angin di Internet bahawa mereka mungkin perlu menduduki semula subjek Bahasa Melayu Kertas 2 atas dakwaan ia bocor.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi berkata, dakwaan bahawa kebocoran soalan bagi subjek tersebut berlaku di sebuah sekolah menengah di Kedah pada 23 November lalu adalah tidak benar sama sekali.

Beliau berkata, berita tersebut sengaja disebarkan oleh pihak yang tidak bertanggungjawab tanpa motif yang jelas.

“Tidak timbul langsung persoalan bagi kita untuk mengadakan semula peperiksaan kertas tersebut sebagaimana tersebar di Internet ketika ini.

“Siasatan ke atas sekolah yang dikatakan terlibat di Kedah telah dijalankan namun kita mendapati ia khabar angin semata-mata - Kosmo :-)

Fuh nasib baik kalau tak mesti aku kene retake paper ni :-)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 Dakwat Tumpah:

Kie-yu said... [Balas Komen Ini]

adek ai nk gelabah je dgr gosip ni
huhuhu :p

oya said... [Balas Komen Ini]

suspen aje

suzie rahman said... [Balas Komen Ini]

kikiki..tu la sal.nasib kabar angin bkn buang angin..ops.

aNnE said... [Balas Komen Ini]

dah sah kat berita tak kena repeat pun..huahuahau

Post a Comment

 Online User