PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Senarai Hotel Di Kuala Lumpur yang mendapat Sijil Halal JAKIM



Assalamulaikum selamat menyambut 2 ramadhan :-)
macam mana puasa harap semua dapat melaksanakan
rukun islam ini dengan penuh tawaduk dan dapat
mencari keredhaan Ilahi

Jom kita review senarai hotel yang mendapat sijil halal dari Jakim

1) ANCASA HOTEL KL
2) CRYSTAL CROWN HOTEL
3) BRISDALE INTERNATIONAL
4) DYNASTY HOTEL
5) FALCON POINT
6) GRAN SEASON HOTEL
7) KL AIRPORT HOTEL ( PAN PASIFIC KLIA)
8) KLI HOTEL MANAGEMENT
9) HOTEL PUTRA
10) MAKANA CATERING
11) LEGEND HOTEL
12) MIDAH HOTEL
13) CORUS HOTEL
14) PG HOTEL
15) PUTERI PARK HOTEL
16) PNB DARBY PARK EXECUTIVE
17) QUALITY HOTEL
18) RESIDENCE HOTEL
19) SERI PASIFIC
20) HOTEL MALURI
21) THE PLAZA HOTEL
22) TRADE WIN HOTEL

Dan di bawah adalah senarai hotel yang telah lulus dan dalam permohonan status Halal

1) JB CENTRAL - DALAM PROSES
2) SERI MALAYSIA IPOH - LULUS
3) MAYOR HOTEL - DALAM PROSES
4) GOLD COURSE - DALAM PROSES
5) SERI MALAYSIA TAIPING - LULUS
6) SHAHRI LA - DALAM PROSES
7) CRYSTAL CROW - LULUS
8) GRAND CONTINETIAL - DALAM PROSES
9) GRAND SEASON - LULUS


Sumber dari JAKIM

Sekadar berkongsi luahan pendapat. Kalau di ikut sunnah Nabi maka senantiasa
kesederhanaan itu yang menjadi keutamaan dalam setiap aspek kehidupan kita
termasuk lah ketika di mana kita hendak berbuka

Jadi secara jujurnya tak nampak di mana kita perlu berbuka dengah gah di tempat
yang konon kononya high class. Bukan kah puasa itu mengajar kita bagaimana
perasaan orang yang tak cukup makan selama 12 bulan. Mengajar kita erti kesabaran
kesederhanaan dan mengamalkan sikap bersyukur ke atas nikmat yang diberi

Ok fine kalau sekali sekala dengan family,orang tersayang,meraikan rakan perniagaan
tapi still berjaga jaga dalam mencari yang Halal. Bukankah itu kewajipan kita sebagai umat islam?

Sesungguhnya setiap perkara dalam diri itu datang dari apa yang kita makan
dan dari mana sumber kita perolehi :-)

Terawikh terawikh jugak Yang wajib jangan lupa :-)









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

Kie-yu said... [Balas Komen Ini]

baru lepak ANCASA last week
best :D

jom teka hari apa yang Kie-yu tunggu dan menang topup RM10~

Kamsiah said... [Balas Komen Ini]

salam
mmg hotel mengaut keuntungan berganda dibulan puasa ni,dek kegemaran org2 islam berbuka disana...
huhu harga yg tak masuk akal...
beratus2 menu yg disediakna tu bkn boleh sumbat semua dlm perut...

cik panadol said... [Balas Komen Ini]

wah boleh plan berbuka pose kt hotel2 yg dah dapat green light ni...nk join tak?hehe

y@n@ M!B said... [Balas Komen Ini]

nice sharing =)

sweetie2010.blogspot said... [Balas Komen Ini]

Salam Asy,

Kak Sweetie buka posa kat umah jer...teringin gak nak buka posa kat Hotel tu...takdolah orang nak sponsor...

kalau ada PM buat berbuka posa bersama rakyat kat Hotel best juger yer.Leh join.

Post a Comment

 Online User