PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kenangan Oh Kenangan – Surat Chenta dan Biodata

Assalamualaikum

Ini adalah entry ke dua menggunakan Window Live Writter. Masih lagi dalam proses pembelajaran namun entry tetap mesti di update tak gitu :-0

Ok Sebelum Masuk ke topi utama Masih masing ada pengalaman di zaman persekolahan dulu tak gitu? berchenta meminati dan jatuh hati pada insan yang bergelar gadis walaupun perasaan beruk harimau ke gajah ke bukan senang nak jatuh hati kan :-).

Sebelum meneruskan pembacaan sila tekan dulu lagu ni ye baru boleh amik feel ;-)

Oraite baru ada feel :-).Zaman sekolah2 merupakan zaman yang paling manis dan juga meninggalkan banyak erti sebuah kenangan kepada pemilik tinta bicara. Daripada hingus meleh sampai ke minat wanita dari rambut serabai sehingga ke rambut bechkam semua hendak di cuba :-) eh lari topik plak . Hahah sebenarnya tinta nak kongsi pengalaman dan bertanya kepada pembaca aka rakan rakan sekalian sama ada pernahkah kita jatuh cinta atau jatuh hati pada sesorang di zaman sekolah2 dulu.

Almaklumlah zaman sekolah tiada Facebook Myspace pun belum nak gegar Malaysia streamyx apatah lagi kan? Jadi metadologi  terbaik menyampaikan hasrat kepada sesorang adalah melalui surat :-) antara surat surat yang pernah di tukar atau diterima tinta adalah ini ye :-)

surat 1 

surat 2

Gambar yang ini semuanya budak satu sekolah ada yang kenal time pesta pantun,pesta debat ,kawad kaki mahupun juga dalam atau kelas sebelah memang menarik biasanya surat surat begini di letak bedak atau minyak wangi dan posto akan di beri upah untuk menghantar surat ni . Ada jugak kes budak perempuan tu jatuh hati kat posto yg tolong hantar surat melepas den ~~”

Bila dah pandai sikit mula la berutus surat dengan budak sekolah lain hahah pernah sekejap dengan budak SBPI wehhhh bukan senang budak2 pandai tuh ini contoh surat ye dalam tulisan jawi pun ada 

surat jawi

Hebat tak ini belum masuk dengan biodata biodata yang di exchange bersama sama ada lebih kurang satu plastik heheh tapi satu je yg tinta mahu kongsikan deman teman semua iaitu yang ini 

biodata 1

Tak lupa juga biasanya di akhir kalam akan ada penutup pecah gelas pecah kaca sudah baca harap balas,pantun berkerat kerat dan juga nota kaki mcm ni p/s : hahahah tersenyum jugak bila kemas kemas bilik dan punggah semua barang peribadi seolah memori itu diputar dan dimainkan semula berulang ulang kali sesungguhnya zaman belajar adalah zaman terindah tak kira la time kolej atau pun sekolah :-)

Ini adalh contoh penutup penutup surat :-)

penutup 1

penutup 2

Wah rasanya ini adalah sole entry untuk hari ini saja nak biar di buai kenangan kenangan silam :-) hahaha

  • p/s Window Live Writter menjadikan tulisan dan allingment kita kemas la sangat jatuh hati dengan window live writer
  • kalau internet down pun kita masih boleh menaip dan hanya publish bila kita ada connection balik so memang relevan kan :-)
  • KENANGAN PEMBACA SEMUA bagaimana pula ? :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


28 Dakwat Tumpah:

M said... [Balas Komen Ini]

Ha HA HA..dulu time skolah rndah n menengah, hntar2 surat ni common sgt...tp sbb kan skolah perempuan jd adelah kakak n adik angkat..sumpah merepek..ade lg simpan surat2 segala bagai dlm kotak..hahha

HEROICzero said... [Balas Komen Ini]

mana surat toxic! mana mana mana!!

MuJE said... [Balas Komen Ini]

best kan pakai WLW kan? hehe...

efyna.pinkladies said... [Balas Komen Ini]

siap tulis bahasa jawi.. hebat ni

Faezah Hannah Al Baj said... [Balas Komen Ini]

wahahaha~ best2! sy dulu penah dpt surat cinta yg di tulis kt papan hitam.malunyer hanya Tuhan je yg tahu
(^_^)"

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Balas Komen Ini]

GKSB pernah dapat surat cinta ja dulu masa sekolah...

bila ingat balik lawak pon ada hehe..

**GKSB singgah sini baru lepas lawan bola baling

Mawar Merah said... [Balas Komen Ini]

Huhuhu.. Me too. Dlu2 pown dok bercintan cintun dgn sorang budak laki kt sek men teknik dlu. Dok berbalas surat je la. Dating xpnah. Msing2 malu. Ms tu pkai nama samaran Orange Boy n Purple Girl. Then, nak dkt SPM, dia cat satu kerusi batu kat c2 dgn warna oren n pruple tanda perkenalan kmi kt sek tu. So sweet. But, cinta xkesampaian coz he tipu me. Sad..Wu..

Farah Sygs said... [Balas Komen Ini]

haha..ingt dulu2 jew ade pakai surat..skrg pn ade lg la...

rmai yg ngorat tuh...jejaka pujaan malaya nieyh

Cik Jari said... [Balas Komen Ini]

hehe..best gak taw berbalas2 surat..cik jari mcm tu gak dulu..tp pas clash,sume surat2 jadi korban sang api..hehe:)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@M - Tak boleh bayangkan lah kalau perempuan dengan perempuan ~~"

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Pai - sila behave di sini yer

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ Muje yep kemas dan teratur act

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@efyna - ya tulisan jawi tu yang terbaik haha

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ faezah - wah papan hitam lagi straight to the point :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@GKSB - Yep lawak kelakar tapi itulah yg segar dalam ingatan

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ Mawar Merah - learn through experiance kan :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ rara - takder la pujaan mana pun cap ayam je kot

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ cik jari - ingat mula2 mmg nak bakar tapi hati tak sampai lah ~~"

Coco said... [Balas Komen Ini]

hebat ah! banyak giler surat~ XD

.:|kamaryeah|:. said... [Balas Komen Ini]

byk surat cinta ye~
mmg habis fel la bace entry nie dgn lagu lagii~

aLya said... [Balas Komen Ini]

waa..sy pon smpan ag seme surat2 zaman skul dulu..ngeee

AUR said... [Balas Komen Ini]

Weeehehehehe...'ter'recall semua memori silam...kekekeh...surat selit dalam buku...konon tukar2 buku utk study...hahaha...

kerangRebus said... [Balas Komen Ini]

perh! simpan lagi tuh..huhu..i xde cinta2 ..tapi byk surat dgn dak2 chating mirc dulu2..hop one day leh wat entry tu jugak..and hop masih ade lagi simpan surat2 bzaman tu..hahaks :)-bile asy mau buang surat tu?xkan simpan til kawen kot..hehe

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Coco
tak la mana ada hebat

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@aLya yeah perlu simpan kan tunjuk kat anak2 cucu

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@.:|kamaryeah|:. terima kasih :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@AURcinta kenangan silam :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@kerangRebus wah cik kerang kaki chatting :-)

Post a Comment

 Online User