PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Friend Forever Program - Disable Right Click

Tak sempat nak update guna Windows Live Write
Pergi dashboard terus update entry
masih ingatFriend Forever Program
yang dirintis bagi tolong menolong serta bantu membantu di dalam dunia blog
inilah kesinambungannya hasil dari Kes PANAS di sini

Adatlah dunia blog
kalau tak rela di lambung badai ombak melanda
jangan kau bina rumah di tepi pantai

tapi jangan dilupa kalau kailmu panjang sejengkal lautan dalam usah di duga
melayu marahnya bersilat sindirnya berbirat tak gitu cik jah :-)
untuk mengatasai masalah masalah itu
ini ada sedikit coding structure untuk disable rite click

SIMPLE copy and paster ajer ;-)

<script type="text/javascript">

var omitformtags=["input", "textarea", "select"]

omitformtags=omitformtags.join("|")

function disableselect(e){
if (omitformtags.indexOf(e.target.tagName.toLowerCase())==-1)
return false
}

function reEnable(){
return true
}

if (typeof document.onselectstart!="undefined")
document.onselectstart=new Function ("return false")
else{
document.onmousedown=disableselect
document.onmouseup=reEnable
}

document.oncontextmenu=function(){ return false }

</script>

HABIS ~~" Terima kasih ada banyak lagi tinggal lagi rajin tak rajin nak google je kan heheh
btw coding ni sila letak di edit html contohnya kalau tinta bicara lokasinya adalah tiga titik (...) sebelah kanan sekali baawaahhhhhhh sekali

Selamat Mencuba



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

Affan Ruslan said... [Balas Komen Ini]

Nasihat saya, kalau dah disable highlight, org takkan baca tutor ni.
Ada ke org sanggup tulis balik code2 kat atas tu balik? hehe
Harap admin ada alternatif lain spt host kan .txt file ke dll.

jangan ambil hati ye, sekadar teguran

Miza Yusof said... [Balas Komen Ini]

tutorial yang sangat berguna :)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ Affan Ruslan nasihat yg berguna saya terima :-) tetapi kan? Nasik dan lauk depan mata takkan nak kene bukkan kan mulut dan suap jugak kan wink2 :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@miza yusop hahahah ini kes semalam ni tidor kol 2 pagi ni kelaut

Mawar said... [Balas Komen Ini]

Sharing is caring :) blog dah sedia ada disable rite click lame da.. hee..

btw, tutorial yang bagus..

Post a Comment

 Online User