PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Teka Teki - Release Tention Pecah kepala

Assalamualaikum
wahhh hari Isnin yang tuttttttttttttttttttt
sangat geram dan sangat stress bagai dihiris sembilu ~~"
ada je bende tak kene tak masuk lagi karenah bos yg harus di layan
:-( but tiada siapa pun yg kisah kan

To mereka yg di tahun akhir yg dok ingin nak carik kerja jgn nak happy sangat
walaupun sedap peganng gaji kadang kala siksanya buat kita rasa seronot jadi pelajar
sepenuh masa ewahhh

Ok la back to topic
teka teki untuk riles kan minda hari ini adalah

Negara apa yang banjir dulu lepas tu baru hujan?

10 ekor burung sedang terbang, tiba-tiba berdentum guruh dengan kuat. 6 ekor burung terus terbang tanpa masaalah,namun 4 ekor burung telah jatuh kebumi. Soalannya: Kenapa 4 ekor burung itu jatuh kebumi?

Kalau kancil dengan rusa berlaga, siapa yang akan mati?

Apakah benar kita bakal mendapat malang jika jumpa dengan kucing hitam?

Lampu apa yang kalau dipecahkan keluar orangnya?


Ha gelanggan sudah dibuka
marilah masuk bersilat

p/s menantikan jawapan :-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


9 Dakwat Tumpah:

Kie-yu said... [Balas Komen Ini]

ai nak try jawab..kalo salah gasaklah
hehe :D

1. negara bahrain!

2. 4 ekor burung jatuh sebab dorang tutup mata nampak kilat.

3. driver kancil dgn rusalah yg mati :p

4. err...org tua2 kata ye. ntah la. tatau.

5. lampu ape eh...lampu jiran kot. ko pecahkan lampu die kuolah orgnye. hehe.

missSenget said... [Balas Komen Ini]

1.bahrain
2.4ekor burung tu ttup tinge die ngn kepak...tu yg jatuh..
3.xtau
4.
5.lampu umah jiran sbelah yg kite pecahkan..

Anonymous said... [Balas Komen Ini]

4 ekor jatuh sbb tutup tinge ngn sayap tu,,huhuhu

AyuZ DeathWisH said... [Balas Komen Ini]

1. bahrain
2. sbb dia tak terbang
3. pemandu
4. kucing yang malang law jumpa kita terutamanyer aku~
5. lampu philip

miahahahaa~

Syazwana said... [Balas Komen Ini]

1. bahrain
2. sebab 4 ekor tu tutop telinga ngan kepak..cane nak terbang..jatoh la..haha
3. pemandu la yang mati
4. tak sebab kita bukan tikus
5. lampu umah jiran

:p

Fara Dee Dilah said... [Balas Komen Ini]

okeh2 nk try jawab..hihi

1.err...Bahrain kut..
sbb Bah is bnjir and Rain is hujan..hehe:)

2.sebab burung 4 ekor tu xde mslh pndgran, tu yg terkejut dgr bunyi guruh..yg 6 ekor tu pulak pekak, so bile guruh berbunyi, dorg wat dono je..hihi:)

3.pemnadu la yg mati..pemandu kete kancil ngn rusa..muahahhaha

4.errr..x kot..kucing hitam x effect pape ngn mnusia..hihi

5.lampu rumah orang..kalau kite pecahkan mesti ar org rumah tu mrh:)

sekiannnnn

amira said... [Balas Komen Ini]

mira nak jawan satu je... Bahrain.. huhu

y@n@ M!B said... [Balas Komen Ini]

kerja yg best depends on bos jugak kn =)

oke jwpn teka teki

1) bahrain = bah, kemudian rain =)

2) tak tahu..hahaha~

3) dah tentu la rusa yang mati..kereta kancil buat daripada besi maaa =P

4) err errr @_@

5) pon tak tahu!! =P

miya said... [Balas Komen Ini]

Petang2 ni saja aku cuba nasib:

1. Bahrain
2.burung takkan jatuh ke langit...
3.penumpang kancil n rusa yang da sampai ajal akan mati.
4. tidak, kucing hitam itu yang malang sebab akn kena maki oleh orang tersebut...
5.Mana2 lampu depan rumah orang. Korang pecahkan lampu dia, konfom orang tu keluar dengan penyapu lidi. hihihi...

Tuan rumah sila pertimbangkan. Mana2 jawapan yang sama ngan jawapan aku lpas ni memang sahla mereka meniru. Hahaha...

Post a Comment

 Online User