PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Teka Teki - Pecah Kepala [1]



Assalamulaikum heheh dah hari sabtu dah kan jom kita uji minda dengan sedikit soalan teka teki mudah :-)

Soalannya

1) Apa Beza anak dara dulu dengan anak dara Sekarang
2)Saya ada 3 Kepala 4 Tangan dan 5 Kaki
3) Bangunan apakah yg tertinggi sekali di dunia ini
4) Apakah benda di dalam dunia ini kalau nak carik ya Allah bukan main susahhhhh lagi bila dah dapat di BUANG BUANG pulak hrmm
5) Apa Beza jatuh pokok dengan jatuh perigi... :-o

Macam biasa jawapan terpantas dan tepat akan mendapat topup RM 5 ke semua line prepaid di MALAYSIA

P/S : Kepada sesiapa yang nak share Teka Teki Menari boleh email kepada Bilatintabicara@gmail.com teka teki akan di link dan di creditkan pada pemberi yang berbaik hati :-)



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


34 Dakwat Tumpah:

anassuhada said... [Balas Komen Ini]

ala ala. kite tau no4 ngn no5 je.

no4 tu tahi hidung.
no 5 tu. jatuh pokok, panjat dulu baru jatuh.
jatuh perigi, jatuh dulu baru panjat.

kan kan kannnnnn.. hehe

SyUhAdA said... [Balas Komen Ini]

ntah la..

x reti sgt teka teki nie...

fail~...

siti rahmah bahrom said... [Balas Komen Ini]

teka je la eh...

1) bezanya "dulu" dan "sekarang"
2) pembohong
3) taipie 101
4) taik hidung
5) jatuh pokok, patah dan mati
jatuh perigi, lemas dan mati

jeera said... [Balas Komen Ini]

1. DULU ; dga ckp mk bpk. kawen awal. wakakaka
SKRG : liar, pegi hang memalam buta, blk lmbt, masuk hotel buat someting, dpt anak buah tong sampah !
2. Haiwan berkepala 3 kaki lima
3. Burj Khalifa
4. ANAK / baby
5. jatuh pokok cuma sakit/ masih idup, jatuh perigi, tak terbangun bangun lagidah.. "pegi sana" terus. hahaha

amira said... [Balas Komen Ini]

alamak.. tak dapat pk la..ngantuk..

fatin hanani said... [Balas Komen Ini]

hehe adoiii
perah otakk cepat haha
asy apa jawapan dia??hahaha

Shafawi Hamzah said... [Balas Komen Ini]

Haa...tengah pening kepala nk jawab ni hehe :D

ASaDa RyutaRo said... [Balas Komen Ini]

nak jawab gak walaupun tak dapat jawab semua semua:

1.anak dara sekarang masih muda, anak dara dulu dah tua.
2.haiwan cacat kembar siam kot?
3.bangunan.. el-burj ea?
4.tahi hidung.
5.kalau jatuh perigi, atas air. jatuh pokok atas tanah.

misz FaTiN said... [Balas Komen Ini]

npe sush sgt?..adusss..

Zana :) said... [Balas Komen Ini]

alamak , susahnya .. japjap fikir fikir :D

misyamissyou said... [Balas Komen Ini]

nape pecah kepale..huhuu penat jap pk..

yg berjaya pk..no 4.~duit

♥-- emieysandra --♥ said... [Balas Komen Ini]

pecah kpala k?klu dh pcah kpala, xreti r nk gune topup tu..huhu..nnti nk pikir lu ek ;)

hans said... [Balas Komen Ini]

ish
susah nih
den tahu jawapan no 5 jer

P/S : Jom Baca Episod Baru Siri Antara Dia, Kau Dan Aku

::ienafazlyna:: said... [Balas Komen Ini]

jawapan : xde jwpan..sbb xgune topup xnak jwb ar..hhheheee...

ANATI SOKI said... [Balas Komen Ini]

wahahahah.. ini mmg teka teki yang paling menggunakan otak.. complicated nk ckp.. wahahaa.. nk bbg jwpn kea buat esei dulu wahahah :)

toyolkiut said... [Balas Komen Ini]

lain mcm je teka teki ni..

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@anassuhada hehehh ye ye yg lain?

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@SyUhAdA heheh

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@siti rahmah bahrom soalan nombor 3 salah dan 5

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@jeera lallalalalal

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@amira heheh tidor dulu

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@fatin hanani bukan main nak jawapan je lagi yer

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Shafawi Hamzah hehe pikr pikir

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ASaDa RyutaRo nombor 3 salah la asada

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@misz FaTiN nama pun contest kan

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Zana :) cepat fikir

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@misyamissyou salah jugak

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@♥-- emieysandra --♥ hehehe cik emiey

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@hans hehe takper tunggu siri akan datang

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@::ienafazlyna:: hehe

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ANATI SOKI point form pun boleh

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@toyolkiut ko yg pikkir lain heheh

jeera said... [Balas Komen Ini]

waaaa jawapannye apa sihh?? *terlepas pndg*

Kamil ace said... [Balas Komen Ini]

bg ak mmg x dpt jwb..haha

Post a Comment

 Online User