PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Hantu Kenapa la kau ni Bijak sangat :-)

Tersebutlah kisah dua orang hantu. Mereka ni baru bertemu lalu mereka pun berborakla untuk mengisi masa lapang kehidupan mereka sebagai hantu. Sepanjang perbualan mereka, Hantu B ni tak habis-habis menggigil. Lalu, Hantu A yang kehairanan ni pun bertanya,

“Apsal kau ni asyik menggigil je?”

“Oh..cara aku mati dulu teruk..aku mati dalam peti ais…sejuk!!” Jawab Hantu B sambil menggigil lagi.

“Ooo..kesian… aku dulu mati sebab heart attack.” Kata Hantu A ramah.

“Kau memang sakit jantung kronik ye? Apsal ko tak gi buat operation? Kalau tak, sure kau tengah lepak-lepak ngan family kau sekarang.” Balas Hantu B.

“Dah,aku dah buat dah !In fact mase aku mati tu, aku in recovery. Panjang ceritanya…” jawab Hantu A sayu.

“Ceritala sikit..Sambil-sambil lepak nih..”

“Camni..Aku syak isteri aku main kayu tiga ngan aku. So this one day, aku ingat nak perangkap la isteri aku..Aku pura-pura gi keje tapi actually aku park keta aku kat simpang hujung umah aku je. Seperti yang aku syak, masuk sebuah keta kat carpark umah aku. Aku rilex dulu sebab nak carik mase sesuai tangkap diorang.”

“So, ko dapatla tangkap diorang?” tanya Hantu B penuh minat.

“Tak. Aku cume jumpe isteri aku je kat dalam bilik. Yang aku heran, mase aku masuk umah tu, aku nampak ade kasut laki kat pintu umah aku. Aku tanye isteri aku tapi die takmo jawab. So aku pun lari-lari sekeliling umah aku nak carik jantan tuh. Abis sume bilik aku carik tapi takde pun.. Last-last, sebab aku penat sangat berlari carik jantan tuh, aku pun jatuh pengsan sebab heart attack. And aku tak sangka aku mati lak…” kata Hantu A mengakhiri ceritanya dengan kesedihan.

Hantu B terdiam mendengarkan cerita Hantu A. Selepas beberapa ketika, Hantu B berkata,

“Kenapa kau tak check kat dalam peti sejuk? Kalau kau check kat situ, sure kita berdua still hidup lagi.


TintaBicara - Ini adalah rekaan semata mata bertujuan menceriakan hari anda :-)

Sumber - Tidak dapat dipastikan kerana ia diperturunkan dari generasi ke generasi



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


10 Dakwat Tumpah:

saya_arief said... [Balas Komen Ini]

haha...
kelaka der..

Bert said... [Balas Komen Ini]

kesian hantu-hantu ni

yebbit + . + said... [Balas Komen Ini]

ahahahaha. mongok. bley lak dorang terserempak afta mati. ;p

Mrs Infinity said... [Balas Komen Ini]

kahkahkah....jd gak kawan kan diorg...

╚► Scya Lollita◄╗ said... [Balas Komen Ini]

hampeh je antu2 nih~
haha

gades ain said... [Balas Komen Ini]

hahaha.sgt sengal! :P

amal amalina said... [Balas Komen Ini]

haha..Kantoi lah hantu td yang main kayu 3 dgn bini hantu A

Cik Bucken said... [Balas Komen Ini]

hahaha..ni mmg sengal hyper nih..

ieQa sWetLuv said... [Balas Komen Ini]

haha mcam2 pesen la hantu ni ek egege

ASaDa RyutaRo said... [Balas Komen Ini]

hahahaha.. nasib baik la lepas jd hantu takde nk gadoh2 lagi pasal benda lepas. memaafkan betul hantu ni ea.. hihi =P

Post a Comment

 Online User