PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kos Untuk Sebuah Kematian

Assalamualaikum,
Dah seronok2 kita dok kira kira belanja kawen nak jadi raja sehari
menikmati malam pertam ha kali ni aku sharing ngan korang
berapa kos korang untuk mati hik2 untuk menikmati perjalanan
sebelum




-Gambar- Tempat Persinggahana kita sebelum berjumpa di sana


Korek liang lahat: RM 250.00
upah Mandi :RM 50.00
membaca talkin : RM 60.00
Van Jenazah : RM 120.00
Keranda/kebumi : RM 500.00
sembahyang jenazah:RM 5.00 X 250 orang: RM 1250.00
upah angkut orang sembahyang: RM 800.00

jumlah keseluruhan: RM 3030.00






Aha nasib baik tanah pekuburan adalah tanah wakaf kalau jenis tepi highway punya takder puluh2 ribu riban alamatnyer tak tertanam la kita ni ha apa yg penting bekalan yg harus di bawa bersama ketika kita mahu pergi

Al-Fatihah
bagi mereka yg telah pergi dulu sebelum kita
semoga Roh-Roh mereka tenang di sana dan di tempatkan pada para soleh solehin


Renung2kan
Tinta Bicara



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


8 Dakwat Tumpah:

ery said... [Balas Komen Ini]

mak aih.. xkan samapi 250 org kot...

hafizazmi17 said... [Balas Komen Ini]

terasa diri ni lemah sgt ble mengingati mati..

✿nenek moden✿ said... [Balas Komen Ini]

nak mati pun kena de wet..hehe..
ane leh mati mcm tu saja..hehehe

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

bawalah bekalan secukupnya untuk perjalanan kita di sana

sophie said... [Balas Komen Ini]

Nak mati pun kena kuar duit.

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

xde bende yg free dalam dunia nierh

Nashays said... [Balas Komen Ini]

kadang2 kita lupa yg satu hari kita semua akan melalui kematian

lovelylady said... [Balas Komen Ini]

thanks 4 reminding! appreciate dat!

Post a Comment

 Online User