PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Buang Bayi Lagi DAN Lagi... Sampai Bila...






KOTA KINABALU: Bunyi tangisan bayi yang nyaring pada malam hari membongkar perbuatan seorang ibu bersifat syaitan dipercayai mencekik bayi dilahirkannya sehingga mati, sebelum mayatnya dibungkus dan ditanam di sebuah ladang di Jalan Jerecoh, Kinabatangan, di sini, semalam.

Salah seorang pekerja ladang yang enggan dikenali, berkata, pada mulanya dia mendengar suara tangisan bayi kira-kira jam 9 malam, kelmarin ketika mahu mematikan enjin bekalan air terletak bersebelahan rumahnya.

Bagaimanapun, katanya dia takut melihat apa yang berlaku kerana menyangka ia suara hantu berikutan lokasi kediamannya jauh daripada penempatan penduduk.

Katanya, pada keesokkan harinya (semalam), dia tergerak hati menyiasat apa yang berlaku sebelum mengajak salah seorang rakan menemaninya.

Beliau berkata, sebaik tiba kawasan belukar tidak jauh di belakang rumahnya, dia terkejut mendapati ada longgokan tanah yang masih baru digali seperti sebuah busut kecil.

“Kira-kira satu jam memeriksa kawasan ini, rakan saya terlihat kesan tanah baru digali tetapi ditimbus pelepah kelapa sawit sebelum mengalihkan timbunan daun itu.

“Saya menggali semula busut kecil ini sebelum menemui satu bungkusan kecil dibaluti guni plastik sebelum membukanya,” katanya.

Lelaki terbabit terkejut apabila mendapati guni palstik itu mengandungi mayat bayi masih bertali pusat dan dipenuhi darah sebelum menghubungi pihak polis.
Ketua Polis Daerah Kinabatangan, Deputi Superintenden (DSP) Jaini Abdul Kadir, ketika dihubungi semalam, mengesahkan menerima laporan berkenaan.

Katanya, sebaik menerima panggilan itu, pihaknya menghantar beberapa anggota menyiasat dan mengesahkan menemui mayat bayi lelaki baru dilahirkan dan ditanam secara sembunyi.

“Dua lelaki terbabit mendakwa menemui mayat bayi ini selepas mendengar tangisan bayi pada malam sebelum itu sebelum mencari punca bunyi berkenaan pada pagi esoknya.

“Mereka menemui longgokan tanah baru digali lalu menggali sebelum menemui bungkusan guni mengandungi mayat bayi cukup sifat dipercayai baru beberapa jam baru dilahirkan sebelum dibunuh dan ditanam,” katanya.

Katanya, berdasarkan maklumat daripada lelaki berkenaan, dia pernah melihat seorang wanita sarat mengandung mundar-mandir di ladang terbabit beberapa kali sebelum ini.

"Bertindak atas maklumat itu, pihak polis mengesan rumah wanita terbabit dan mendapati perutnya kempis sebelum ditahan untuk siasatan.

“Polis percaya wanita berusia 33 tahun ini dipercayai melahirkan sendiri bayinya sebelum mencekik dan menanamnya untuk mengelakkan daripada diketahui masyarakat,” katanya.

Jaini berkata, wanita itu ditahan untuk siasatan lanjut.

Beliau berkata, hasil pemeriksaan awal terhadap mayat bayi itu mendapati terdapat kesan lebam pada lehernya dipercayai dicekik.

“Bayi malang ini dipercayai masih hidup ketika dilahirkan tetapi mati akibat dicekik sebelum ditanam.

“Tangisan akhir bayi didengari pekerja ladang itu adalah tangisan terakhirnya sebelum ditanam,” katanya.

Menurut Jaini, kes berkenaan disiasat mengikut Seksyen 318 Kanun Keseksaan kerana menyembunyikan kelahiran dengan cara membuang mayat bayi secara sulit.

Sumber Harian Metro




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


12 Dakwat Tumpah:

gooseberries said... [Balas Komen Ini]

aduhai..x abes2 lagi kes2 cm nie..hurmm sian kat baby2 tue.. =(

butterfly said... [Balas Komen Ini]

rejam sampai mati perempuan ni!!

Siti Hajar Masri said... [Balas Komen Ini]

selagi kerajaan tidak ketat dalam memberi hukuman..

baru2 ni yg tanam bayi tu hukuman dia 2 tahun penjara dan denda..tapi siapalah kita utk mempertikaikan..betul x??

cyberboy said... [Balas Komen Ini]

life is cruel,dunia semakin tua,manusia semakin jahil....

ainhamzah said... [Balas Komen Ini]

ingat tak boley komen tadi..
dakwah tumpah xbrp nak kelihatan..
nak kena tambah power lens.. haha



http://durratul-ain.blogspot.com/2010/06/bertanda-bagi-bercinta-bukan-bencita.html

Sofia said... [Balas Komen Ini]

manusia kini kejam!!!!

sian kt anak2 kecil yg xberdosa

ASaDa RyutaRo said... [Balas Komen Ini]

masih ada lagi kan.. uhhh..

entah apa la perasaan dia time cekik baby tu. mmg dah gelap benar hati dia dengan hasutan iblis..

ke nanges2 wat drama sendiri time cekik tu?

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

Thank kepada semua yang concern tapi inilah realiti kehidupan....

✿c h e n u r a i m i✿ said... [Balas Komen Ini]

THE SINNER DESERVE HELL.
http://belogchenuraimi.blogspot.com/2010/06/keje-manusia-ke-macam-ni.html

Our Love Memories said... [Balas Komen Ini]

klu dh tau, perbuatan maksiat bleh mengundang bayi luar nikah, nape perlu bt lg??bcinta biar berpada..sayang pn ada hadnya..melainkan phbungan sah, bru la segalanya selamat..sian pd bayi yang x berdosa..ape dia xtau perbuatan tu zalim??dilaknat Allah swt..

sayatasha said... [Balas Komen Ini]

zalimnye...die tak rase ape2 ke mase bunuh budak tu...yg die kandung 9 bulan...kalo taknak jgn la buat mcm tu...tngglkanlah budak tu kat dpn rumah org or masjid ke...jgn lah bunuh...

Izyan Nadiah said... [Balas Komen Ini]

ya allah..kesiannye baby nie

Post a Comment

 Online User