PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kauorang tak Kesian ke kat diorang

Assalamualaikum
sekadar nak berkongsi

nak menyentuh mengenai satu isu semasa mengenai rumah titian kasih yang akan di jual kerana pemiliknya tak dapat membeli rumah dan pemilik nak jual demi keuntungan
hei hei (tukar chanel)

ke mana hilangnyer rasa kesian korang kat mak bapak korang wehhhh
sayang mak bapak bukan setakat ingat hari jadi
setakat wish happy mother day happy father day derrrrrrrr
sayang diorang sampai ke akhir hayat .....

Mak bapak korang jaga korang dari korang sekecik2 budak
berak di basuh makan di suap
nyamuk se ekor pun kalau gigit korang memang makan tak habis la nyamok tuh
korang? bler mak bapak sakit sikit jer da malas nak jaga terus hantar
ke rumah kebajikan orang tuan (macam rumah titian kasih)

wehhhhh korang keje besar2 ada anak ada binik ada rumah ada bibik
takkan jaga mak bapak pun tak bleh derrr
ingattttt korang pun da bertaraf mak bapak
nanti anak korang akan buat mcm tu jugak kat koranggggggg




- Korang tak kesian ke der beb kalau la masa korang lahir mak bapak korang buang kat tong sampah kan ke tak dapat korang hidup der-

Dah tengok gambar korang tengok nenek tuh
pehhh kalau la mak bapak korang la sanggup ke

mak bapak hanya sekali je seumur hidup
besok dah pergi
menyesal tak kembali der

Hargailah mereka Sebelum Terlambat......












B


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


7 Dakwat Tumpah:

fndrocka said... [Balas Komen Ini]

ditujukan buat yang terlupa tggungjwab

~cik lala kismis~ said... [Balas Komen Ini]

btul 2...
same2 la kita ingat2 dri kita n yg laen....

sujairi said... [Balas Komen Ini]

masa umur aku darjah enam dulu.. aku pernah buat lawatan sekolah ke rumah org2 tua.. masa tu aku sempat buat persembahan tarian rampaian untuk diorang..hmm sian aku tgok dorg..sayu semasa ku lihat wajah riang diorg tgok kami menari

echah mashuri said... [Balas Komen Ini]

kdg2 tkut gak dri ni leka..
tp xkn smpai buat mcm tu..sesekali xkan!!!

papabear said... [Balas Komen Ini]

aku... speechless... :(

alinac lover said... [Balas Komen Ini]

sdey kan??

nairaariaa said... [Balas Komen Ini]

no respect la kat sapew2 yg tak pandai jge parent...even sy nampak pakcik2 yg jalan senget2 beli nasi pakai tongkat dlm keadaan sedih pom i rase nak marh kat anak dorang...hm...jauhilah aku n kite sume dr lyn parent n org tua cm tu...amin...sob3x...

hehe...wink

Post a Comment

 Online User