PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kenapa Wanita Mudah Mengalirkan Air Mata?....

Assalamualaikum
sekadar perkongsian ilmiah lagi :-)


Kuciptakan bahunya,
agar mampu menahan seluruh beban dunia dan isinya,
walaupun juga, bahu itu harus cukup nyaman dan lembut
untuk menahan kepala bayi
yang sedang tertidur.

Allah Berikan... wanita kekuatan untuk dapat melahirkan,
dan mengeluarkan bayi dari rahimnya,
walau, seringkali pula, ia kerap berulangkali menerima
cerca dari anaknya itu....

Allah Berikan... wanita keperkasaan, yang akan membuatnya tetap
bertahan,
pantang menyerah, saat semua orang sudah putus asa.
Wanita, kuberikan kesabaran, untuk merawat
keluarganya,
walau letih, walau sakit, walau lelah, tanpa berkeluh
kesah..

Allah Berikan...wanita, perasaan peka dan kasih sayang ,
untuk mencintai semua anaknya, dalam kondisi apapun,
dan dalam situasi apapun.
Walau, tak jarang anak-anaknya itu melukai
perasaannya, melukai hatinya.
Perasaan ini pula yang akan memberikan
kehangatan pada bayi-bayi yang terkantuk menahan
lelap.
Sentuhan inilah yang akan memberikan kenyamanan saat
didekap dengan lembut
olehnya.

Allah Berikan... wanita kekuatan untuk membimbing suaminya,
melalui masa-masa sulit,
dan menjadi pelindung baginya.
Sebab, bukankan tulang rusuk-lah yang melindungi
setiap hati dan jantung agar tak terkoyak?

Allah Berikan... kepadanya kebijaksanaan,
dan kemampuan untuk memberikan pengertian dan
menyedarkan bahawa,
suami yang baik adalah yang tak pernah melukai
istrinya.

Walau, seringkali pula, kebijaksanaan itu akan menguji
setiap kesetiaan,
yang diberikan kepada suami, agar tetap berdiri,
sejajar,
saling melengkapi, dan saling menyayangi

Dan, akhirnya,
Allah Berikan... airmata agar dapat mencurahkan
perasaannya.....

Sharing Is Caring :-)









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


12 Dakwat Tumpah:

si[jari] telunjuk said... [Balas Komen Ini]

best jadi wanita~~~sanagt bersyukur...:)

intan shafiqah said... [Balas Komen Ini]

kebelakangan ni, pusing2 mne2 blOggers...entri byk berkisar hal wanita~...

Cik Bucken said... [Balas Komen Ini]

being a woman us an honor :D

ayin~weeweet said... [Balas Komen Ini]

suke.suke :)

maCy said... [Balas Komen Ini]

syukur dlhirkan sbgi kaum hawa :)

eyka syafieka said... [Balas Komen Ini]

perempuan sgt lemah ..bila sumthing berlaku air mata jer yg dpt kuar:(

FyZa said... [Balas Komen Ini]

fyza like dis entry..;)

mummy_ayu said... [Balas Komen Ini]

me too...syukur dilahirkan sebagai seorang wanita...alhamdulillah..

Siti said... [Balas Komen Ini]

kalau dh nmenye wanita, walau sekuat mane pn dia, tetap mudah untuk mengalirkan air mata..
itulah wanita.. :)

Farihah Ahmad said... [Balas Komen Ini]

haih. aku knape kalo nangis bule demam T____T

sebelas said... [Balas Komen Ini]

insaf...




http://nomborsebelas.blogspot.com/

ayeen:) said... [Balas Komen Ini]

bestkan?bersyukur jadi wanita:)

ps:nak amek ni post kat belog saya boleh tak agak2??

Post a Comment

 Online User