PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Movie Review - PREDATOR 18 SX

><

Release Date: 8 July 2010
Language: ENG
Classification: 18SG
Genre: Action, Thriller, Sci-Fi
Run Time: 110 Minutes
Director: Nimrod Antal
Cast: Adrien Brody, Alice Braga, Danny Trejo, Laurence Fishburne, Topher Grace

Minggu lepas berkesempatan menonton filem yang kononya ganas ini
alahai membazir wang ringgit je ataupun expectation tinggi sangat
Jalan cerita yang mendatar dan ending yang boleh di ramal
ala ala cerita melayu la. Tapi trailler nampak menarik

OK let start
Starting je tibe tibe semua kene sedut ke sebuah planet.
Watak yang di ambil dari seluruh bahagian di dunia
adalah Agent Israel,Pasukan Pembunuh,Yakuza,Pengedar Dadah,Doktor,Askar Upahan dan Tahanan yang akan menjalani hukuman mati.

Mereka di sedut oleh cahaya ke sebuah planet secara tiba tiba
dan tetibe jer boleh berjalan di sebuah hutan sambil di lead oleh seorang
jalan punya jalan punya jlan jumpa predator main bunuh0bunuh hah macam main game.

Oh nak dijadikan cerita rupanya predator itu menjadikan manusia paling merbahaya
sebagai haiwan buruan di planet mereka to kill or to be killed.
Simple je jalan cerita yang mendatar adengan suspense yang di ada-adakan
dan juga kesudahan yang boleh di jangka Seperti movie yang sudah ending dia hero mesti mandi lumpur baru bunuh predator




The best part walaupun predator di gambarkan semakin canggih dengan pealatn membunuh yang semakin kejam dengan siap ada mesin burung yang boleh meninjau
dapat di kalahkan oleh yakuza dengan hanya mengunakan pedang yakuza? apakah :-)
sedangkan senjata yang canggih-canggih pun belum tentu dapat membunuh predator
alahaiii cik senah buang duit rupanya menonton :-)

Penonton perlu tengok movie yang direleasekan earlier kalau tak memang tak faham
over all boring hahahah action movie yang tak action sangat hahah sekian
nasihat kalau belum tengok buat buat je la dah tengok












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


11 Dakwat Tumpah:

kiwi said... [Balas Komen Ini]

la...x ganas ke citer ni??

Eciz said... [Balas Komen Ini]

alahai. cm biasa2 je bunyinya.



tp seperasan saya la.




tiap kali cite predator, mesti ada sorang yang akan dianugerahkan senjata oleh predator lain yang dtg amik jenazah predator yang selamat dibunuh tu.


dlm cite ni, cmtu jugak ke endingnya?

Cik Bucken said... [Balas Komen Ini]

ouhhh xbes eh..sbb cikbucken konpius2 nk tgk predator o despicable me..kirenye..katun disney gak yg mng,,,oyee~

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

Hey hey

Cik Kiwi - Tak ganas pun tengok ahli politik malaysia lagi ganas :-)


Eciz - Yezza adengan hampir sama tapi bukan di ending ...hero tolong lepaskan predator sbg balasan dia bagi pinjam kapal angkasa beb hahah

Ending dia predator mati
Manusia tinggal dua orang
pastu manusia lain di sedut cahaya ke planet tersbut lagi sekali

Ending tErgantung I hate

Cik Bucken - Hoyehhhh tengok disney lagi bagus tapi kalau nak merasa buang duit sila lah :-)
10 hengget jer

princeduyong said... [Balas Komen Ini]

ok gak citer ni...

woaini_87 said... [Balas Komen Ini]

I went for the premier and i didn't really like it... wonder how are they gonna get back to the earth... where they belong to.

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

hey sharminii
tq for dropping by

yea quite hate when the story seem to be never ending story hah
we pay to see never ending story is not worth la ~~"

Anis izyan Abd Rahman said... [Balas Komen Ini]

gaaaaa~
tak saba nak tgk nie
pawagam penuh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said... [Balas Komen Ini]

owh xbest ke???

xjd nk tgk

ken said... [Balas Komen Ini]

i wanna watch it! =D

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

Gadis Kampung - Tengok JEr

Ken - Watch it dude and please do the review of film compare with my experiance here :-)


Ini adalah pandangan peribadi tuan punya blog ia tidak dipengaruhi sentimen luar ataupun di pengaruhi bayaran yang di berikan oleh pihak luar

Post a Comment

 Online User