PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Semalam Jobless Harini GetJob







STOKE-ON-TRENT, England - Seorang penganggur, Mark Wheeldon berumur 23 tahun yang memegang kayu mengandungi poster meminta pekerjaan bertuah kerana akhirnya dia mendapat kerja selepas 20 minit dia ditemu duga oleh seorang ahli perniagaan, lapor sebuah akhbar semalam.

Sebelum ini dia menganggur selama dua tahun. Dia mempromosikan dirinya di tepi jalan di sini bagi meminta pekerjaan selepas bosan hidup dengan mendapat elaun sara hidup kerajaan.

Selepas tiga jam berdiri dengan memegang poster itu, seorang ahli perniagaan yang merupakan pengarah sebuah kilang, Vince Champion menghampirinya setelah dia melihat lelaki tersebut dari keretanya.

Dia kemudian membawa Mark ke pejabatnya dan menemuduganya selama 20 minit sebelum menawarkannya bekerja di sebuah kilang membuat bingkai.

Menurut pengarah kilang itu: "Semasa dalam perjalanan ke tempat kerja pada pukul 8 pagi, saya melihat Mark berdiri dalam hujan memegang kayu poster itu untuk meminta pekerjaan.

"Saya berpendapat, jika terdapat seseorang yang sanggup berdiri dalam hujan, dia mesti nekad untuk mendapatkan pekerjaan. Menurut pandangan saya, dia akan menjadi aset untuk mana-mana syarikat." - Agensi











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


6 Dakwat Tumpah:

sweetie2010.blogspot said... [Balas Komen Ini]

salam Asy,

Berkat usaha, pasti berjaya. Ramai kalangan kita yang malas bekerja walaupun banyak kerja kosong dinegara kita. yer tak..

misyamissyou said... [Balas Komen Ini]

um, kalau kat m'sia..kalau ye pun ade org kita pgg papan cm ni ade ke org nak amik bekeje?

Shiela Latif said... [Balas Komen Ini]

bagos dia nie kan...dah dapat ealun dr goverment po still nak kerja...berusaha sungguh :)

suzie rahman said... [Balas Komen Ini]

suzie nk wat cm dier lh..tp t owg nk gjikn sbg per jer? tkt lk.. mesia cm2 der..

Nurna said... [Balas Komen Ini]

wahh, boleh try ni...huhu~

Anis izyan Abd Rahman said... [Balas Komen Ini]

rezeki die daaa...

Post a Comment

 Online User