PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Motor Selaju Porcshe utk Polis....


CHICHESTER - Polis Britain kini menguji sebuah motosikal berkuasa tinggi beroda tiga yang boleh memecut 96 kilometer sejam dalam masa 4.5 saat menyamai kereta Porsche 911 Carrera, lapor sebuah akhbar semalam.

Sebanyak dua buah model motosikal itu, Can-Am Spyder Roadster yang berupaya dipandu pada kelajuan mencecah 201 kilometer sejam kini digunakan polis trafik di Sussex. Motosikal itu dipinjam daripada pengeluarnya untuk tempoh percubaan selama sebulan.

Pengurus firma Collison Recreational Ltd., Adrian Yeomans berkata, motosikal berharga £20,939 (RM104.842) sebuah itu lebih selamat berbanding model biasa dan ia boleh ditunggang dengan cuma memiliki lesen memandu kereta.

Firma dari Kanada itu mengambil idea asas daripada rangka mesin pemotong rumput untuk mencipta motosikal tersebut. - Agensi


P/S Agak agak dengan kesesakan jalan raya kat malaysia ni boleh guna tak? :-p








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

bspotgurl said... [Balas Komen Ini]

motor kan sesuai diguna pakai dimana-mana saja

Tomato Gurl's Life said... [Balas Komen Ini]

wow lajunye..nati motor ni lalu selah2 kereta ker??kalu x xguna jugak...huhu...

elmo blurb said... [Balas Komen Ini]

kat sini nak pakai motor gini, nak mencelah pon tak mampu.. silap2 penjenayah pon pakai moto kecik2 sbb dah tau polis moto besar taleh kejar. HAHA


*sori laa tah pape melalut daa~
asy, jgn mara2 kite noo... :)

♥♥♥aRiSa FunAbAsHi♥♥♥ said... [Balas Komen Ini]

salam..

hehhe...kalau malaysia la wat cmni an..

asenye lagi sesak la jalan raye tuh..

motor die tuh dah amik 1 jalan tuh..eehehh...
^_^

pearl apple said... [Balas Komen Ini]

mampu x polis malaysia nak beli sebijik moto nih?

Post a Comment

 Online User