PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Movie Review - 18 REPO MEN


Salam Ramadhan :-)
Semoga kita terus diberikan kekuatan untuk menghadapi hari hari mendatang :-)

Ok peeps hari ini ada sikit review mengenai
movie yang baru di tayangkang di pawagam iaitu repo-man

Sipnosis Ringkas

Dunia masa depan di mana telah mengalami kemuflisan dalam harta
dan juga peperangan yang berpanjangan.
Rumah boleh di beli secara ansuran
Kereta boelh di beli secara ansuran
dan juga KEHIDUPAN boleh di bayar secara ansuran

Cerita bermula dengan sebuah syarikat berjaya menginovasi kan
organ organ dalaman untuk memberikan harapan kepada pesakit pesakit
buah pinggang ginjal paru paru,mata,lutut dan sebagainya

Dengan bayaran ansuran mereka membuat keuntungan berlipat ganda
atas kesusahan orang lain - (realiti kehidupan)

Repo man adalah orang yang berkerja di bahagian tuntutan semula barang yang tidak
dijelaskan ansuran. Tugas mereka adalah untuk mengambil balik paru2 jantung,ginjal atau apa sahaja organ yang telah melepasi tarik luput bayaran selama 3 bulan.

Dengan kejam mereka menamatkan riwayat sesorang dengan menbambil balik apa yang di beli secara ansuran ( katanya sah di sisi undang undang)

Aksi bermula apabila watak hero di sabotaj oleh rakan mereka dan dipaksa menerima jantung palsu utk menruskan kehidupan.Setelah menerima jantung itu hero merasa serba salah untuk menamatkan riwayat hidup orang lain sebab dia mengalami nasib yang serupa.

Konflik bermula apabila hero tidak mahu lagi menjalankan tugas menarik balik barang yg tidak di bayar dan mula melarikan diri dan di kejar oleh repo man yang lain

Cerita lebih lanjut di panggung berdekatan :-)

Seperti biasa dalam filem barat
Matlamat itu menghalalkan cara
Sikap suka berhuntang yang akhirnya meroskkan diri sendiri
Pembunuhan yang terancang kononya sah di sisi undang undang

3 bintang out of 5 kerana ending dia menyakitkan hati hahahah


-You owed to your family You owed to your self - :-)






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


6 Dakwat Tumpah:

Hamzah Ian said... [Balas Komen Ini]

baru je minggu lepas gua download kat internet.. baru masuk malaysia eyh?? nice..

Nick said... [Balas Komen Ini]

hehehe.. i havent watch yet >.<

Kie-yu said... [Balas Komen Ini]

baru di'tayangkang'..
org ganu ke banggg?

hee :D
jgn mara, gurau je

cite ni ape genre eh?
kalo gado2 ai kureng sket

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

baru di tengok kan hahah
salah ayat la :-p
apa la korang ni hihi

cik tomyam said... [Balas Komen Ini]

T.T x dpt tgk time pose2 ni.


wuhuhuu

cik tomyam said... [Balas Komen Ini]

T.T x dpt tgk time pose2 ni.


wuhuhuu

Post a Comment

 Online User