PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Petua Penggunaan Teh

Assalamualaikum :-)
haip2 jangan curik2 makan puasa
hehehe.

Hari ni nak kongsi sikit berdasarkan pembacaan tuan tanah
ada info menarik yang ingin di kongsi di sini
iaitu bagaimana teh boleh di fully ultilize kan selain daripada
di jadikan minuman yang sedap

Ok pertama sekali pergi amik teh boh yang serbuk
kalau uncang tak best jangan nak gatal perisa lemon la apple la :-)

Khasiat kalau di amalkan yang pertama adalah

1)Dapat mengurangkan kesembapan dan menyegarkan tisu mata yang letih
cara nya rendam teh dalam air suam dan letak je kat kelopak mata yang tertutup selama
20 minit.Jangan bukak kelopak mata pedih nanti

2)Dapat menjadikan rambut yang kering secara bersinar dengan semula jadi
Caranya hanya guna satu liter air teh kosong suam tanpa gula sebagai bilasan akhir selepas mensyampu kepala

3)Teh juga bisa membantu mengurangkan bau kaki yang tidak menyenangkan
Caranya hanya rendam kaki dengan teh pekat selama 20 minit amalkan setiap hari

4) Sisa daun teh hijau kering boleh di bakar perlahan lahan seperti setanggi. Ia dapat di gunakan sebagai aroma di dalam rumah juga berfungsi sbg menghalau nyamuk cukup mudah letak jer dalam tin dan bakar :-)

5) Guna kan sebagai therapy letakkan di dalam kolam mandi berendam dan nikamti lah keenakkanya :-)


Jom cuba.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 Dakwat Tumpah:

hamzah ian said... [Balas Komen Ini]

wa.. pastu kaki bau teh la?? hehe

zyra said... [Balas Komen Ini]

yg nk ilangkn 'eye bag' tuh kene guna teh serbuk je ke? nape ader kwn kata bleh guna teh uncang tuh?

CikLilyPutih said... [Balas Komen Ini]

selalu baut letak kat mata je.. memang sejuk tau

ciK_SaLmaH said... [Balas Komen Ini]

menarik! thanx sharing with us tuan tanah...

Post a Comment

 Online User