PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Tips - Bagaimana Mengatasi Stress


Stress dan kehidupan adalah tidak dapat dipisahkan
bagai makan nasik ngan minom air
bagai berenang dan tenggelam
dan bagai terbang tanpa sayapnya

Umum mengetahui ada pelbagai jenis stress
antaranya
stress tempat kerja
stress assignment berlambak
stress laki bini
stress kehidupdan bermasyarakat

Begitu banyak strees begitu jugak la banyak cara mengatasi
kebanyakan berbeza mengikut individu antaranya
setiap orang ada cara berbagai2 untuk hilangkan stress
bagi tinta MAKAN adalah cara yg terbaik utk hilangkang stress ~~"
sebab tu makin kembang mekar heheheh dah la keje duduk je
konon2 stress makan dan makan kan mana tak kembang

oh entry ini ditulis ketika stress di tempat kerja memuncak
kesabaran juga hampir sampai ke penghujungnya
maka nak ditafsirkan begitulah kehidupan tiada yang indah
melainkan yg indah indah belako tak gitu wok :-)
tapi baru teringat nak post ~~"

BilaTintaBicara ingin juga berkongsi beberapa tips
bagi mengatasi stress
antaranya adalah

  • Biasakan diri berada dalam keadaan berwuduk
  • Perbanyakkan membaca Al-Quran
  • Banyakkan Solat Sunat
  • Selalu berdoa kepada Allah
  • Menangis dengan sepuas hati
  • Cintai diri sendiri

Sebagai kesimpulannya, tekanan kerja bukanlah satu bebanan yang sukar untuk diatasi. Dengan usaha yang gigih dan kesabaran yang tinggi serta jalan penyelesaian yang jitu, bebanan yang kita alami pastinya akan dapat diselesaikan dengan jayanya.


BilaTintaBicara - Menulis bukan kerana nama


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 Dakwat Tumpah:

d_LA said... [Balas Komen Ini]

kalo stress, bleh gak petang2 g bersukan..lega2kan otot2 yg tdo tu :)

Post a Comment

 Online User