PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

AWAS ANCAMAN HIV DI MANA MANA !

Berikut adalah artikel yang perlu diambil perhatian sekiranya anda belum membacanya. .. Sila baca artikel berikut mengenai orang yang HIV positif seronok menyebarkan virus HIV.. Ianya pernah ke udara di dalam Televisyen Thai di mana pesakit HIV ditangkap & didakwa, tapi apa gunanya, beliau telah merosakkan ramai orang awam yang tak berdosa. Jadi sila berhati-hati …. Beberapa tempat berbahaya dan kebarangkalian menemui jarum penyuntik yang telah digunakan penagih

1. Di kawasan pantai. Apabila anda berjalan di pantai sila pakai selipar atau kasut, ada penagih dadah yang melakukan aktiviti di tepi pantai danmenimbus jarum penyuntik di dalam pasir. Penyuntik ini kemudiannya terdedah akibat ombak.
2. Di kawasan permainan kanak-kanak. Satu lagi kawasan pilihan penagih.T erdapat kes di Australia di mana kanak-kanak yg tak berdosa telah tercucuk jarum penyuntik apabila beliau turun daripada papan lunsur & kemudiannya didapati HIV positif.
3. Di panggung wayang. Sila pastikan kerusi yg anda duduki. Kes yang terjadi apabila seorang perempuan duduk di kerusi beliau dan terasa sesuatu benda mencucuk. Beliau berdiri dan mendapati ada penyuntik dan nota berbunyi “Welcome to the real world, you are now HIV positive’ . Doktor telah memeriksa jarum tersebut & mengesahkan ianya terdapat virus HIV. Ianya berlaku di Hawai jadi berhati-hati … .
4. Di Georgia & Florida , ada kes menunjukkan pesakit HIV meletakkan penyuntik di dalam tempat mengembali kan syiling, mesin air minuman…jadi pastikan bila anda membeli air atau kandi, perhatikan betul-betul tempat mengembalikan wang syiling
mungkin terdapat jarum penyuntik di dalamnya.
5. Di restoran Burger King, pesakit HIV yang juga pekerjanya meletakkan sedikit darah di dalam burger & mencampurkan dengan mayonis dan salad. Ianya seperti sos. Jadi cuba jangan pesan burger dengan mayonis & sos. Order di tempat lain.
Ini adalah nyawa anda. Sila ‘foward’ maklumat ini sebanyak mungkin kepada orang lain, especially orang yang anda cintai, anak anda dan sesiapa saja…

DrMuhd Hishamuddin b Abdul Halim
Professor & Head Dept. of
Chemical Pathology
School of Medical Sciences
USM, Kubang Kerian, Kelantan ,
MALAYSIA .

TintaBicara -
Sesungguhnya di akhir zaman kelak fitnah dajal akat melanda kita sebagai umat islam
berjaga jaga la wahai teman dan sahabat


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


6 Dakwat Tumpah:

jaya jr said... [Balas Komen Ini]

huu,bahaye betol..
malang x berbau..

Aisya said... [Balas Komen Ini]

uit..bahaya giler..kat mne2 ade..waduh3..aisya jadik takot nk mkn kat lua plak..hmmm..xnak g pntai gak la mcm ni..!! hukhuk..:'(

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

welcome to the real world you are now hiv positive :-)

miss terra~SF~.STYLE.EDUCATED said... [Balas Komen Ini]

eii..takot lak tetbe
tuan umah,nk mntak permission nk post kt blog sy leh???

syazwani thaharuddin said... [Balas Komen Ini]

adoi !
menakutkan la plak ,
tak mau tgk wayang la pasni .
huhu

papabear said... [Balas Komen Ini]

kekadang kita tak perasan kena check tempat2 yg dikatakan tu... :(

Post a Comment

 Online User