PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Contest Review Blog Zon Bebas

Dalam aku melayari perjalanan di alam maya ini tetiba jumpa satu blog yg dinamakan zon bebas
terus aku berhenti kerana terpandang satu contest untuk review ZB





OMG!!! =="

Lamunan sudah terhenti hahaha nampak mcm menarik apa yang nak direview diri ni pun tak cukup bagus lagi hik2 tapi apa adahal tuah ayam nampak di kaki tuah manusia siapa yang tahu

kalau try atleast 50 percent dalam tangan kalau tak try 100 percent failure in your hand owh :D



Untuk Apa?

Contest yang ditaja oleh http://www.zonartis.com/ dan juga http://www.azizwan.com/ bertujuan memberi pandangan serta cadangan bagaimana hendak menambah baik lagi blog tersebut aha bukan tikam sampai mati ok kritikan membina heheh .


Untuk Siapa?

Kepada yang belum mengenali ZB bleh ajar click kat sini ABOUT
untuk mengetahui apa asal usul dan tujuan ZB ditubuhkan aha kat situ kita boleh tackle main point untuk memberi cadangan kritikan dan bantahan kepada pihak ZB.
Orang berkata malu bertanya sesat jalan yang jauh2 kita dekat dekat kan yg dekat kita rapat2 kan yang rapat kita mesra mesra kan dah macam jual obat dah ^^.


Sesuai dengan nama blog ZB Zon Bebas okayh
ia menjadi sumber rujukan mendapat maklumat informasi2 semasa
mengenai isu isu politik semasa isu2 antarabangsa gosip2 panas artis
dan jugak tempat sembang2 carik balak isteri or suami ayak boleh plak ^^.



Tapi Kenapa?
First of all mari kita lihat aspek negatif dalam Zb ni sebab tujuan review contest ini adalah
untuk memperbaiki kelemahan dan kekurangan
kalau tak buek porabih boreh jo penajo sponsor adiah ^^'

Secara Jujur dan Ikhlas tanpa dipengaruhi pihak ke tiga aku senaraikan apa yg aku kurang gemar kan zon bebas ni


A) Part GOSIP2 PANAS ARTIS
kerana apa? Kerana telah datang Firman dari Allah S.W.T makhfumnya

Firman Allah s.w.t. "Hai orang-orang yang beriman! kalau datang kepada kamu orang fasik membawa berita, periksalah dengan saksama supaya kamu tidak mencelakakan suatu kaum dengan tidak diketahui, kemudian kamu menyesal atas perbuatan itu" (Ayat 6 : Surah Al-Hujurat)

Dalam sedar tak sedar buat nyer gosip tu tak betul kan ke dah naya orang yang baca setiap gosip tu
ZB pun akan dapat share sekali hadiah dari PENCIPTA sebab jadi medium penyampaian dakyah yang tidak betul
taknak la dapat dosa kering kan kita boleh cuba elak walaupun kita ni tak sempurna betul tak ^^.


B) Bahagian - AURAT

kerana apa? sebab

Allah berfirman yang bermaksud: "Dan hendaklah mereka (wanita) menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka." (Surah al-Nur, ayat 31)

Sedangkan nabi sendiri dapat perintah direct daripada Allah iaitu
Firman Allah lagi yang bermaksud: "Wahai Nabi, suruhlah isteri-isterimu dan anak-anak perempuanmu serta perempuan yang beriman, supaya melabuhkan pakaiannya bagi menutup seluruh tubuhnya (ketika mereka keluar); cara yang demikian lebih sesuai untuk mereka dikenal (sebagai perempuan yang baik-baik) maka dengan itu mereka tidak diganggu dan (ingatlah) Allah adalah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani." (Surah al-Ahzab, ayat 59).


Masing2 dah besar dah di ajar batas aurat yg lelaki dan wanita
so cuba cuba la tak melanggar batas itu supaya tak dapat dosa2 kering ni
kecik2 lama lama jadi bukit kan aku tau benda sensitif
nama pun teguran membina kan? bukan condem habis ^^



Bagaimana?

Aha sudah hampir ke hujung review sudah tak pandai aku nak bermanis2 kata bermain2 lidah ni hik2 straight to the point ajer ^^
Secara Kumulatifnya aku rasa ok je lepak kat sini baca artikel2 politik
dan isu2 semasa sangat seronok kerana ianya informatif.
tak la kira kira mcm membuang masa di tepi longkang kan ^^



Aku jugak tak berniat nak condem mana mana pihak hanya memberi pendapat agar kita menjadi lebih baik kalau aku terkhilaf maafkan dan tegur2 la aku :D kerana aku juga insan biasa. Sepak terajang dunia hiburan ini mmg tak akan sampai ke penghujungnya kan?

Lagi best kalau kita sama2 tolong bagi info agar anak2 muda melayu kita dapat bebaskan pemikiran

ye mmg ZB tapi bukanya kebebasan melampau betul tak?Sebab nya ramai anak muda melayu yang dah hilang kemelayuan nyer? ZB bleh la menjadi medium untuk menanamkan semangat2 patriotik kepada budak2 melayu skarang ni ^^.


Aku coretkan sediki kalam dari lagu samseng by Ahli Fiqir
untuk tatapan kita bersama
dan untuk kebaikan diri kita masing2 jugak

Dan didepan mu berbaris peluang-peluang
tapi tidak mahu pun engkau rebutkan
Berderet-deret sasaran
namun tidak satu peluru pun engkau lepaskan
kerana engkau hanya asyik berjuang
Entah untuk apa dan demi siapa engkau juangkan



Akhir kalam
maafkan kalau ada yang terguris hati
tersentap sana sini
dengan statement contest aku ^^.
aku jugak tak sempurna macam korang
tapi kita boleh bersama sama ke arah kebaikan :-)


Yang Baik itu Dari ALLAH S.W.T
Yang Buruk itu juga Dari Allah S.w.t Melalui diri aku yg tak seberapa ini
Barakallah

Regards


www.asyrafhamasaki.blogspot.com
Majlis Sahabat Kawasan KLIA Sepang



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

Zon Bebas staff said... [Balas Komen Ini]

salam.. terima kasih krn sudi luangkan masa membuat review (join contest) zon bebas.. terasa terlalu kerdil bila baca review ni. huhu.. tq sbb mengingatkan ;(

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

haha jangan mcm tu
aku pun hamba mcm korang gak ~~"

Farid Fernandez said... [Balas Komen Ini]

hahaah,,,

xlayan contest!!!

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

farid ala sajer2 je ni tak salah kan

Sya Isya said... [Balas Komen Ini]

tahniah, asyraf! menang contest ni.

Post a Comment

 Online User