PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

ISU PENTING : FESYEN TUDUNG BERSANGUL

ASSALAMUALAIKUM
BARU TERJENGUK SATU BLOG YANG MENGANDUNGI SATU INFO YANG AMAT MENARIK DAN BERKAITAN DENGAN ISU ISU SEMASA

TERIMA KASIH KEPADA TUAN PUNYA BLOG

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com

Saya rasa.. amat penting untuk saya kongsikan satu perkara ni.. Act, saya baru jer tau ttg perkara ni. Kalau kita semua perasan sekarang, fesyen bertudung bersanggul sangat2 femes sekarang. Saya tengok, majoriti yang bertudung, especially y pakai shawl...msti akan mengayakan tudung y dipakainya dalam keadaan bersanggul.


Sanggul yang saya maksudkan adalah seperti dlm pic diatas. Memakai tudung y menampakkn bonggolan dikepala. Jadi, sebab tadi saya dah terbaca berkaitan pemakaian tudung sebegini, jadi semestinya saya share dengan kawan2 semua . Renungkanlah hadith2 dibawah :


“ akan muncul dalam kalangan umatku di akhir zaman, kaum lelaki yang menunggang sambil duduk di atas pelana, lalu mereka turun di depan pintu-pintu masjid. Wanita-wanita mereka( isteri mereka atau anak perempuan), berpakaian tetapi seperti bertelanjang ( nipis&ketat). Di atas kepala mereka pula(wanita) terdapat bonggolan (sanggul atau tocang) seperti bonggol unta yang lemah gemalai. Oleh itu laknatlah mereka semua. Sesungguhnya mereka adalah wanita-wanita yang terlaknat” - hadith riwayat Ahmad, jil.2, ms. 223.


Rasulullah s.a.w bersabda:

“dua golongan penghuni neraka yang mana aku sendiri belum pernah melihat keadaan mereka didunia: golongan yang membawa cemeti seperti seekor lembu lalu menggunakannya untuk memukul manusia dan juga kaum wanita yang berpakaian seperti bertelanjang, menggoyangkan badan dan berlenggang-lenggok, kepala mereka ada suatu seperti bonggol di kepala unta yang bergoyang-goyang. Mereka tentu tidak akan memasuki syurga atau mencium baunya sedangkan bau syurga itu dapat dihidu dari jarak perjalanan begitu dan begini” –hadith riwayat Muslim. Hadith no 212-

TintaBicara
Nampak gaya dah makin banyak tanda tanda kedatangan kiamat ni
harap sangat tak terlambat sebelum bertaubat
semoga diberikan Hidayah oleh Allah kepada sekalian hambanya
wallahualam


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

kacang said... [Balas Komen Ini]

ilmu baru nie.
pnut baru tahu.

kitatauke said... [Balas Komen Ini]

penah dgr gak pasal ni...tq tuan tanah...siap ngan hadis2 skali....

syazwani thaharuddin said... [Balas Komen Ini]

yup yup !
tme form bpe tah wani blaja .
betol la sesangat ,
seb bek wani tak suke pki cmtu !
huhu

~This is ME!!~ said... [Balas Komen Ini]

saye pn bru tau psl bnde ni.. huhu..
tq..

AzRi AzyAn said... [Balas Komen Ini]

br taw..thx 4 da info...hee~

Post a Comment

 Online User