PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Melayu Paling Banyak Tengok Porno ,Katanya

KUALA LUMPUR - Satu kajian terbaru membuktikan remaja Melayu paling ramai melayari laman web lucah sekali gus mendorong mereka terjebak dengan gejala seks bebas berbanding kaum Cina dan India.

Kajian oleh sekumpulan penyelidik Institut Pengajian Sains Sosial (IPSAS) Universiti Putra Malaysia itu mendapati 22 peratus remaja Melayu gemar melayari laman web lucah sama ada di rumah mahupun di kafe siber.

Dapatan kajian turut menunjukkan bahawa 15 peratus remaja Melayu suka melepak, menghisap rokok (13.7 peratus) manakala ponteng sekolah dan memaki hamun orang masing-masing 11.5 peratus.

Pengarah IPSAS, Profesor Dr. Md. Salleh Hassan (gambar) yang mengetuai kajian itu berkata, bahan pornografi yang terlalu mudah dibeli dan diakses menerusi Internet menjadi punca utama remaja Melayu terjebak dengan gejala tersebut.

Beliau berkata, lebih mendukacitakan, ibu bapa yang ditemu bual tidak mengaku kesilapan anak masing-masing sedangkan si anak mengakui kesalahan salah laku yang dilakukan mereka ketika disoal selidik.
Sumber Kosmo

-APO NAK DI KATO-









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 Dakwat Tumpah:

amira said... [Balas Komen Ini]

hurm.. masalah budak kita..
semua ni kena berbalik kepada agama.
kalau ajaran islam tu diikut mana yang nak je..
mcm2 la jadi..

porno nmpaknya sinonim dgn budak melayu.. dari dulu lagi
huh..mmg nak mmbebel pon buat malu sendiri..

n@jwamz said... [Balas Komen Ini]

Ya Allah....
Melayu..owh Melayu....

n@jwamz said... [Balas Komen Ini]

dekatkn diri pd Allah jln paling mujarab agar yg telah t'jebak dgn porno ni insaf & x selamanya t'jebak...
tanx 4 sharing dis entry...gud info..so kte tahu ape yg jadi kt remaja kita skrg...huhu

~kuat bebel~

Irnie said... [Balas Komen Ini]

katenye penyambung warisan.. da mula dan tersangat risau sekarang ni.. bukan hanya mendengar, turut juga merasakan ancaman ni :( jauhi kami dari azab api neraka ya Allah..

Post a Comment

 Online User