PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

10 Tanda Bulan Ramadhan Semakin Menjelma

Assalamualaikum
heheh berdasarkan pengalam tuan tanah
asal anak bulan ramadhan nak timbul jer
kita boleh dapat firasat firasat
bila anak bulan ramadhan nak timbul
biasanya ada 10 tanda yang bagitau anak bulan ramadhan tu nak keluar dari perut mak dia :-)

1) Jualan murah untuk baju raya seluar raya kasut raya tali pinggang raya songkok raya di semua pusat membeli belah padahalan syaaban tak habis lagi ni

2) Promosi curtain,langsir bedshit secara besar besaran beli hari ini bayar tahun depan pun boleh :-)

3) Promosi tv raya aircond raya kabinet raya meja raya kipas raya hehehe berbaloi2 boleh hutang punya :-)

4) mula la Jalan tunku abdul rahman mydin sesak carik tudung carik shawl carik brooch carik pin dan berbagai bagai

5) Iklan buffet ramadhan di mana mana hotel cina hotel india hotel ingeris hotel melayu semua offer buffet ramadhan padahal bulan ramadhan mengajar kita erti kesederhanaan :-)

6) Dah bergaduh dah family nak balik kampung aku nak balik kampung kau aku aku la kau kau la hihihi alih2 kereta kerat dua :-)

7) Tiket bas tiket ketapi semua destinasi terpilih dah habis pastu bas tambahan diorang taknak provide (konon2) la

8) Ahlong ah cai ah san tai san tai long akan sibukkkk uruskan pinjaman mudah orang melayu
takper lu pinjam lulu lext year lu boleh bayar punya :-)

9) Ayam dan lembu semua susah hati nak tidur tak lena nak makan tak kenyang tak mandi tak basah :-)

10) Harga barang akan naik skit2 cili bawah kecik besar sederhanam,sayur kelapa parut santan,daun kesum,bunga cengkih semua akan naik tapi tak masuk paper sebab tak femes :-)

Jangan Marah yer :-)







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


11 Dakwat Tumpah:

Anis izyan Abd Rahman said... [Balas Komen Ini]

hoho~
inilah realiti kan

Aefa Aerisya said... [Balas Komen Ini]

haha.. ingat kan tanda2 apa tadi.. tipah tertipu huuhh

Cik Bucken said... [Balas Komen Ini]

adehhh ingt kan anak bulan ke..
yg cam islamic gitu..uhuhuhu

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

Aniz - ya itulah realiti

Aefa - oh tertipu kah adoi haiz

Cik Bucken - Islamic.... kenapa guna statement begitu

Aefa Aerisya said... [Balas Komen Ini]

tapi kan.. memang betul tanda2 ni berlaku dlm kehidupan kita..:)

kyo_9 said... [Balas Komen Ini]

mak aih.. awal giler gado spot balik kampung??

sizukaDeboss said... [Balas Komen Ini]

hahaha.hadoila.btw memang betul pun kan.cuma dkt sini tak dpt tgok suasana mcm tu T____T

fa rx said... [Balas Komen Ini]

haha, observation of the eye of the beholder =)

tu pandgn dr satu aspek, tp ad juga tanda2 yg positif bl org ramai saling ingt-mengingati tntg ramadhan, jd lebih baik berbanding bulan2 sebelumnya, bersedekah n bantu org yg memerlukan, mengeratkan yg jauh n merapatkn yg dekat, dll

sweetie2010.blogspot said... [Balas Komen Ini]

Salam Asy,

Ada lagi tu, TV3, Astro, semua station TV RTM berebut2 menunjuk citer-citer hebat di Aidilfitri dan bulan ramadhan.

hehhe ketuk2 Ramadhan.

Selamat Menyambut Ramadhan Asy. Jgn ponteng puasa tau.

Amri Rani said... [Balas Komen Ini]

Nti tengok laa...
awal2 pose dah psg lagu raya...

De'din said... [Balas Komen Ini]

huhu..
penuh tersirat maksudnya

Post a Comment

 Online User