PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

5 Orang Biasa yang Meletup di Youtube

Jom sharing skit
korang nak buat duit sangat kan
meh tengok bagaimana orang biasa boleh buat juta juta
hanya dengan upload video ke youtube
mereka beroleh pendapatan berdasarkan jumlah penonton yang menonton
video mereka hebat kan ni some of the list



1) Shane Dawson yang berusia 22 tahun berasal dari California, Amerika Syarikat (AS).
Dawson memuat naik petikan-petikan pendek satira yang memberinya pendapatan sebanyak
AS$315,000 (RM990,517) dalam tempoh 12 bulan lalu. Videonya ditonton 431,787,450 kali.


2) video The Annoying Orange - Pendapatan terkumpul adalah AS$288,000 (RM905,615). dan di
tonton sebanyak 349,753,047 kali

3) Philip DeFranco yang menyiarkan video berkisar tentang politik dan gosip.
Pendapatan yang diperolehnya sebanyak AS$181,000 (RM569,342) apabila videonya ditonton
sebanyak 248,735,032 kali.

4) Video komedi Ryan Higa yang tinggal di Hawaii dan berketurunan Jepun-AS ditonton lebih
206,979,909 dan memperoleh pendapatan sebanyak AS$151,000 (RM474,970) sekali gus menduduki
tempat keempat.

5) Berada di tempat kelima ialah video Fred yang dihasilkan oleh Lukas Cruikshank dari
Columbus, Nebraska.
Video mengenai menguruskan kemarahan itu menjana pendapatan AS$146,000 (RM459,462) dan
ditonton sebanyak 200,656,150 kali.

Sumber firma TubeMogul
Diolah dari Kosmo



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 Dakwat Tumpah:

echah mashuri said... [Balas Komen Ini]

wah..dpt duit gak ke?

Azmi said... [Balas Komen Ini]

org yg tgk video tu dpt ape??
hehe....
best je diorang buat duit..
haha~

sizuka[Izzati] said... [Balas Komen Ini]

hooooo buat video dkt youtube pun buleh kaya.whoooott~

ice♥ice said... [Balas Komen Ini]

suke tgk annoying orange tuu..! hehe :P

Post a Comment

 Online User