PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Movie Review - Step Up


Assalamualaikum heheh
movie baru release katanya
STEP UP
baru lepas menonton di the garden :-0
Jom kita lihat apa yang menarik

Sipnosis Ringkas
Sekumpulan anak muda yang ingin kan kebebasan dalam kehidupan
yang di ekpresikan melalui tarian jalanan saling mencabar bagi
mencapai impian dan masa depan mereka

Starting
Hero filem di gambarkan sebagai seorang pemuda penari jalanan
mencari bakat bakat baru untuk diketengahkan dalam bidang tarian.
seorang pelajar baru NYU sedang menjalani orientasi telah di cabar
oleh kumpulan samurai beliau menyahut cabaran lalu berjaya menewaskan
kumpulan samurai

Konflik
Konflik berlau apabila tempat anak anak muda ini meneruskan kehidupan
akan di lelong oleh bank kerana kegagalan menjelaskan bayaran pinjaman
untuk mengatasi masalah ini mereka harus menyertai pertandingan tarian peringkat dunia
kali pertama katanya (klise) kerana hanya memaparkan team dari USA sahaja.

Berlaku apabila mereka di khianati oleh rakan rakan seperjuangan apabila tempat latihan
mereka telah dilelong kumpulan samurai telah menghantar spy ( heroin) untuk mencuri data latihan dari kumpulan eagle.

Klimak

Mereka bertanding di pusingan akhir. Saling cabar mencabar
apabila kumpulan baik(katanya) hampir nak kalah tiba tiba heroin
muncul balik untuk selamatkan keadaan dengan menyertai pertandingan
sekaligus mengkhianati keluarga nya sendiri (samurai)

Ending
Mcm biasa hero mesti menang :-)

Konklusi
jalan cerita yang agak biasa biasa
tetapi seni tarian yang di persembahkan dalam
pelbagai aspek yang menarik
4.5 out of 5
Muzik yang segar seni yang menarik,jalan cerita je klise sangat :-)

Apa lagi dapatkan di panggung berdekatan :-)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


4 Dakwat Tumpah:

Hamzah Ian said... [Balas Komen Ini]

fuhyoo.. aku tngk iklan mcm best je..

Hamzah Ian said... [Balas Komen Ini]

fuhyoo.. aku tngk iklan mcm best je..

hans said... [Balas Komen Ini]

ramai cakap best
ku teringin nak tgok 3D tapi xsempat

P/S : Lagenda Budak Setan Versi Drama Baru Bestttttt!

Kie-yu said... [Balas Komen Ini]

kekanda n ai coti g cinema bulan posa ni
pas raye kot bru smbung
hiksss
hope still ada la movie ni :D

Post a Comment

 Online User