PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Jual Juadah se awal 11 pagi ....Lepas tu marah pulak...


Boleh tak mcm tuh tajuk pun dah pening jom baca
ALOR SETAR – Tindakan Majlis Bandaraya Alor Setar (MBAS) menyita dan merampas barang jualan peniaga yang berniaga sebelum pukul 3 petang sepanjang bulan Ramadan telah menyebabkan seorang wanita naik angin lalu memukul anggota penguat kuasa yang datang ke kedainya semalam.

Wanita berusia 50-an itu bertindak demikian apabila sekumpulan penguat kuasa MBAS datang ke kedainya di Kota Sarang Semut yang menjual makanan seawal 11 pagi.

Wanita itu bagaimanapun berjaya ditenteramkan sebelum MBAS merampas kesemua barangan dan peralatan perniagaannya termasuk lauk-pauk dalam operasi Ramadan bermula pukul 9 pagi itu.

Baca lagi di Kosmo

Apakah yang terjadi kaalau dah meniaga pun start kol 11 pagi
siapa pulak pelangganya..mesti ada sorang dua yang pakai ic islam beli punya
pastu marah plak dah la langgar undang undang...
Bulan puasa bulan menambah amal ibadah
menampung yang mana terkurang
mendapat keberkatan
tapi kita?

p/s cermin diri sendiri jugak....




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

diana said... [Balas Komen Ini]

ish..ish..
makcik ni dah
umo 50 pun
akal
macam umo 4,5 tahun..

Hisyam Muhibah said... [Balas Komen Ini]

Janganlah bersubahat melalukan dosa dalam bulan Ramadan yang mulia ni.. pergilah berniaga di Bazar Ramadan

ASaDa RyutaRo said... [Balas Komen Ini]

adeh.. mak cik.. mak cik..

mybe makcik tu tak tau lg peraturan meniaga start kul 3 kot.
mybe niat dia nak org beli awal, tak la bersesak kat bazar petang tu..

hurm...

Kamsiah said... [Balas Komen Ini]

huhu...nak kaut untung berganda...bersubahat dgn mereka yg tak posa...dosanya sama makcik..
dan mereka yg tak posa ni,nak mkn kat rumah takut bini,mkn kat luar....lbh takut bini drpd takutkn TUHAN...

touya said... [Balas Komen Ini]

aduh ... apa nak jadi dengan orang zaman sekarang ?

Post a Comment

 Online User