PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Rezeki Ramadhan

Alhamdulillah tahun ni
Perniagaan dapat di teruskan di pasar malam
cuma kali ini sabtu ahad dan selasa sahaja Asy meniaga

Sebagai seorang anak,pekerja swasta dan pelajar separuh masa
kita akan buat yang terbaik untuk meningkatkan taraf hidup keluarga
perniagaan ni dah di usahakan semenjak dari tingkatan 2 lagi
dengan bermodalkan 5 bijik kereta tamiya

Sekarang ni dah berlesen dan berkaki meja dah berpayung


Tapi sayangnya kebanyakan peluang niaga ini telah dirampas oleh
pendatang pendatang asing tak kira lah ic merah ataupun takder ic
kadang kadang pelik jugak

Pihak Bekuaasa tempatan beriya suruh peniaga mendapatkan lesen
tapi dalam masa yang sama PENGUATKUASAANA ZERO
time kutip duit tapak boleh plak pergi dari satu gerai ke satu gerai
tapi check lesen? HARAM tak

Siap boleh ada orang bagitau PBT nak check lesen lagi
NAK SAMAN FITNAH? SILAKAN asy boleh jadi saksi dan berikan bukti
just be with me one night di pasar malam kita boleh lihat berapa ramai
pendatang asing meniaga!

Kesian rakyat Malaysia beli juadah berbuka dari bangsa asing
yang tak ada suntikan makanan,tak tau asal usul cara pembuatan
dari mana sumber masakan sedap dan lazat jer korang minum kan

Salah siapa? Melayu dah merempat pastu di pijak pijak
Salahkan diri sendiri je lah jang oiiii



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


3 Dakwat Tumpah:

Post a Comment

 Online User