PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Menyesal tak sudah kan...





KUALA TERENGGANU – Letupan besar yang meragut nyawa, Khairul Ariff Ayub (gambar), 6, di Kampung Makam Lama, Chabang Tiga dekat sini kelmarin dipercayai berlaku kerana dua lelaki yang cedera itu sedang menyediakan mercun bagi memeriahkan malam raya Aidilfitri bulan depan.

Seorang penduduk yang enggan dikenali berkata, bagi memeriahkan sambutan hari raya, dua mangsa lelaki yang cedera itu semasa kejadian didakwa sedang mengisi belerang ke dalam sebuah tong gas peti sejuk.

Mereka juga ketika itu dikatakan merancang untuk membuat mercun yang mampu mengeluarkan bunyi yang kuat dengan memasukkan belerang ke dalam satu bekas.

“Mercun-mercun yang dibuat sendiri itu mahu diletupkan pada malam raya nanti.“Mereka mengharapkan letupan itu boleh didengari sehingga beberapa kilometer,” kata penduduk itu.

Sumber Kosmo


Seperti yang dijangka dalam entry sebelum Ini
10 hari bahagian ke dua akan penuh dengan kes
putus jari kemalangan mercun dan kehilangan nyawa





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


8 Dakwat Tumpah:

.s.o.f.i.a. said... [Balas Komen Ini]

macam2!!!! kretip betoi warga mesia nie.....

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said... [Balas Komen Ini]

erm. kejadian yang ndak disangka sngt~ huhu.

apa pun takziah kepada keluarga arwah~

sweetie2010.blogspot said... [Balas Komen Ini]

Bukan bunyi mercun lagi tu...dah kiranya bunyi bom..ishkk..ada yang mati terkejut dengan bunyi meletup cam gitu.

Hairil Rizal said... [Balas Komen Ini]

Niat diorg nk kasi satu kampung bergegar lebih dr berjaya nampaknya.

Kisah diorg bunuh budak tk berdosa dgn cedera parahkan diri sendiri satu Malaysia dah tau skrg.

sizuka[Izzati] said... [Balas Komen Ini]

hish.mcm2 hal sekarang ni.

intan said... [Balas Komen Ini]

tu la!
ha..rasakan!
arini pon saya dpt 1 patient putus jari akibat buat mercun buatan sndiri dlm batang paip..
x pasal2 putus suma jari..
haihh... =.="

DiNa-DiaNa said... [Balas Komen Ini]

shian..time kecik2 tak puas main mercun..
dah besar panjang jadi bapak org pun nak main mercun lagi..

otak letak kat pale lutut kot..

alinac lover said... [Balas Komen Ini]

xde keje cari keje gtu la jadi..adoi! :(

Post a Comment

 Online User