PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Penternak ayam dituntut tunai janji


KUALA LUMPUR - Beberapa persatuan pengguna menuntut Persatuan-Persatuan Penternak Malaysia (FLFAM) menunaikan janji mereka untuk menurunkan harga ayam selepas seminggu umat Islam menjalani ibadah puasa.

Sehingga semalam, harga ayam di kebanyakan negeri masih tidak berubah dengan ada pembeli terpaksa membelanjakan RM7 sekilogram untuk membeli ayam.

Dalam reaksi segera terhadap isu harga ayam yang masih mahal, Presiden Persatuan Pengguna Subang dan Shah Alam (CASSA), Datuk Dr. Jacob George mendakwa ia menjadi bukti sikap penternak ayam yang terus memanipulasi pembeli.

Baca lagi di kosmo


Keh keh keh
dah nak masuk
seminggu baru masing2 terbangak-bangak konon2 nak jadi pembela rakyat
akhirnya? sampai la dekat nak ke raya baru la konon konon turun la harga tuh kan
memang tak ada siapa pun peduli hal mcm ni rakyat kene tanggung sendiri
Dah la kenyang makan elaun hasil titik peluh rakyat
Gaji pun hasil titik peluh rakyat
kalau claim pun hasil titik peluh rakyat
apa la diorang kisah sangat kat bawah ni semua benda dah naik
jadi la kita mcm cerita bangau oh bangau
Nama je Majoriti
Majoriti ni la yang sentiasa di tekan bila tiba waktunya

Jangan Sampai Terlambat












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


8 Dakwat Tumpah:

elmo blurb said... [Balas Komen Ini]

melibatkan politik ea ?
haish apelah ~

kakrose said... [Balas Komen Ini]

Salam Asy,
Kakrose dah lama kurangkan makan ayam.Kuasa membeli kan ada pada kita semua.Beli ayam yg di ternak olih org kita..

cik panadol said... [Balas Komen Ini]

aku patot start bela ayam skrg ni...

elmo blurb said... [Balas Komen Ini]

asy di tag !!! :)

touya said... [Balas Komen Ini]

Ayam kampung kan ada ?

GaDis CoMeL said... [Balas Komen Ini]

harga barang asyik naik je

amira said... [Balas Komen Ini]

hoho.. tahun ni tak makan ayam.. nak makan itik.. hhohohoho

Wanie-san said... [Balas Komen Ini]

apa boleh buat...kite ni rakyat je..kena patuh ye rules yg diorg wat...sabo jela..

Post a Comment

 Online User