PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Yellow Yellow....

Al-Kisah di sebuah office yang sedang menjalankan temuduga mencari sorang setiausaha
Rahim yang datang ke kota mencari kerja untuk pertama kalinya....
cara dressup orang first time datang ke kota faham la
Pengurus tu pun macam malas nak layan.....

Tapi apa-apapun dia kena interview juga si Rahim ni. Jadi dia pun tanyalah Zali, "Kalau awak dapat buat ayat dalam bahasa Inggeris dengan menggunakan perkataan yang saya bagi, saya rasa awak ada peluang untuk kerja ni! Perkataan-perkataannya ialah GREEN, PINK, YELLOW, BLUE, WHITE, PURPLE dan BLACK!".

Jadi Rahim pun berfikir sejenak dan kemudian menjawab... "I hear the phone GREEN, GREEN... GREEN... , then I go and PINK up the phone, I say YELLOW... BLUE's that? WHITE did you say? Aiya... ! wrong number la... Don't PURPLEy disturb people and don't call BLACK, ok? Thank you."

Lepas tu pengurus tu terus koma!!







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

sizuka[Izzati] said... [Balas Komen Ini]

haha comel gila boleh?lawak lawak.

amira said... [Balas Komen Ini]

haha.. permintaan tak masuk akal selalunya jawapannya lagi tak masuk akal...
jadi.. jangan minta bukan2...

saya_arief said... [Balas Komen Ini]

haha..sengal giler.

cik panadol said... [Balas Komen Ini]

adoi...hancur!

Aefa Aerisya said... [Balas Komen Ini]

ahhaa..lawak gilee

Post a Comment

 Online User