PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kerang Atas Darah Bab*........

AWAS! AMARAN KERAS
ENTRY INI BUKANLAH BERTUJUAN MENGUTUK KERANG REBUS :-P

Dilaporkan satu serbuan ke atas pasar chow kit bagi
melihat dan menilai aspek kebersihan penyedia makanan bagi golongan orang orang Melayu Islam

Namun yang mengejutkan apabila serbuan di buat
mereka menemui kerang yang di longgkan di atas lantai
di mana selang 2 meter sahaja dari meja penyembelihan Khinzir
yang mana darah khinzir mengalir ke atas lantai di mana kerang itu dilonggokan
bagi tujuan pembungkusan semula

Lebih mengejutkan
penyedia makanan itu menjawab "SAYA TAK TAHU"
dengan beranggapan kerang itu hanya perlu di cuci sahaja
sebelum dinikmati dengan lazat

~BUKTI KUKUH~






Sumber Jakim berkata,khinzir terbabit yang sudah dipotong dua dikesan baru dihantar pembekal ke pasar berkenaan sebelum diletakkan di atas kerusi batu di pusat menjual babi itu bersama bahagian organ lain antaranya hati dan limpa

Sumber Di Olah dari Harian Metro
Gambar dari Bernama


Persoalannya

SAMPAI BILA
KITA HARUS DIPERLEKEHKAN SEDEMIKIAN RUPA?





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


15 Dakwat Tumpah:

~SukEMakAn~ said... [Balas Komen Ini]

eeee.....bodoh la dorg tu!
xkan sampai mcm tu skali punye dungu!
huhu

ps: sempat lg nk sakat kerang rebus kan! hehe~

ASaDa RyutaRo said... [Balas Komen Ini]

bahaya seyh.. mau terbeli kerang tu, naya je makan benda bernajis..

isk.. sbb tu lebih elok klu beli terus tepi pantai time org baru angkat dari laut.. fresh dan tidak d ragui..

bagus lagi, beli sesama islam.. =)

amira said... [Balas Komen Ini]

astaga... ini yang nak gi tangkap kerang sendiri nih

Hajar said... [Balas Komen Ini]

ni yg x nk mkn kerang ni..hehe~

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

Sukemakan - haiupppp puasa puasa jgn lupa

Asada - ISK2 kalau den yg dok kat tongah bandar ni mano la nak carik pantai ~~"

Amira - :-)

- Cik Norazlina [@tau] Nora - said... [Balas Komen Ini]

eee... jijik...
x mo makan kerang dah...
wekk... :p

teruknya mereka-mereka ni...
[saya addict kerang...]
kecewaaaaaaa......... (T_T)

yastro said... [Balas Komen Ini]

Hmmm,org bukan Islam mmg selalu x peka ngan sensiviti org Islam..tu yg payah tuu...Tegur salah,,kalau x tegur lg la salah...

gnesop.com said... [Balas Komen Ini]

org islam betul ker tiruan?
kalau betul2 islam, x kan jawap saya tak tahu?

::Rifqah:: said... [Balas Komen Ini]

nasib baik allergik kerang n x brape gemar makan kerang..

Melati Qistyna's Mummy said... [Balas Komen Ini]

hih, ade jela dorg neh, XTAU atau mmg xtau nk HORMAT agama org len?????????????

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

Nora - YE YE manyak lagi mende lain leh makan

Yastro - hrmmm tu lah pasal
kita plak dalam delima di negara sendirik

Gnesop - entahlah tuhan saja yg tahu

Rifqah - bagus2


Melati - apa kita bleh buat dah diorang menguasai semua perniagaan

amirah said... [Balas Komen Ini]

erk...dhla aku suka mkn kerang..ishh bnda cmni leh wat xkesah lak

mizzura said... [Balas Komen Ini]

aisehh..bahaya ni...

kerangRebus said... [Balas Komen Ini]

saya???saya???!ah, xmungkin??!!

adeh...kuang ajo je haiwan itu..mencemarkan nama baik sy..iskh2...xpasal2 kene samak..aduhai...

you all, sume kena bjaga2 k bile makan saya..kebersihan dan ke'halal'an harus diutamakan k..

(thnanks asy..sbb glemerkan i..huhu 0_0)

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said... [Balas Komen Ini]

ish3. lepas nie beli kena berhati2. bahaya betul. huhuhu~

Post a Comment

 Online User