PENAJA - IKLAN BERBAYARSila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Labur 30 k dapat 60 k? tak dapek la jang oi.......

DUA mangsa penipuan menunjukkan salinan laporan polis dan surat perjanjian sebuah syarikat jualan langsung pada sidang akhbar di pejabat PPIM di Kuala Lumpur semalam.


Ghairah mendengar keuntungan tersebut, seorang peniaga mendakwa akhirnya menjadi mangsa penipuan sebuah syarikat jualan langsung dan kini terpaksa menanggung hutang kira-kira RM300,000.

Kes pertama: Sani (bukan nama sebenar), 23, mendakwa, pulangan lumayan selain keinginan hidup mewah menyebabkan ahli keluarganya sanggup membuat pinjaman bank untuk menyertai syarikat tersebut.

"Sudahnya saya dan ahli keluarga yang menyertai syarikat terbabit terpaksa bergolok bergadai apabila syarikat tersebut gagal menunaikan janji membayar balik wang yang dilaburkan.

"Lebih teruk lagi, hubungan saya dengan ahli keluarga semakin renggang kerana saya yang menarik mereka menyertai syarikat tersebut," katanya pada sidang akhbar di Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM) di sini semalam.

Dakwa Sani, syarikat itu masih lagi beroperasi dan giat menjalankan kegiatan penipuan mereka menggunakan nama syarikat lain tetapi masih mengekalkan modus operandi yang sama.- Kosmo

Ini semua kes kes ala ala beli gelang rm 17 jual balik rm 1000 la ni packaging material je rm 500 awwwwwwwww

P/S Bukan senang nak Senang....Bukan Susah nak SusahRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...


1 Dakwat Tumpah:

Mawar Merah said... [Balas Komen Ini]

Auw... Mcm2 org desperado buat utk tipu duit ek. Latest, posmen POSLAJU yg mengantor surat ke rumh akak buat part time. Dia soal selidik hubby n akak keje apa, kt mn. Dia mintk no fon. Pastu selama sebulan dia kol hubby akak ajak jmp(pdn muka sape suh bg no fon). last2, hubby akak jmp dia kt satu restoran ni. Buat MLM rupanye. Suh org buat loan, then jd downline dia. But my hubby gelakkan diorg n kata," Kalau sy buat loan ni n labur, ada jaminan ke downline sy akan buat bnda yg sm?". Of coz la xetrjwb coz penipu2 tu xterel mn.

Post a Comment

 Online User