PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Teka Teki - Pecah Kepala [2]


Assalamualaikum :-)
Segmen teka teki kembali lagi :-)

Jom tengok teka teki minggu ini pulak

Soalannya adalah

1) Bagaimanakah nak masukkan gajah ke dalam peti sejuk hanya dengan 3 Langkah.
2)Seorang pekebun bercita cita mempunya dua jenis tanaman iaitu koko dan getah untuk mencepatkan proses kejayaan beliau telah menanam separuh koko dan separuh getah....persoalannya pokok apakah yang tumbuh dulu
3) Soalan seterusnya " Apakah perkara yang paling dekat sekali dalam hidup kita"


Macam biasa jawapan terpantas dan tepat akan mendapat topup RM 5 ke semua line prepaid di MALAYSIA


P/S : Kepada sesiapa yang nak share Teka Teki Menari boleh email kepada Bilatintabicara@gmail.com teka teki akan di link dan di creditkan pada pemberi yang berbaik hati :-)


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


9 Dakwat Tumpah:

Si Gadis Semasa said... [Balas Komen Ini]

1 . bukak peti ais , masuk gajah , tutup peti ais .
2. takde mana2 tumbuh dulu . sebab tanam separuh separuh .
3. bulu hidung agaknya :D

Puteri Iqa Izyan said... [Balas Komen Ini]

ish. 5 je?
lebih lah asy... hehe :P

ASaDa RyutaRo said... [Balas Komen Ini]

nak join lagi :

jawapan soalan 1
a. buka pintu peti sejuk.
b. masukkan gajah.
c. tutup pintu peti sejuk.

jawapan soalan 2
lalang yang tumbuh dulu. ade ke patut tanam separuh koko, separuh getah. mana nak tumbuh.

jawapan soalan 3
mati

nak 5 hengget~~~~~

nama.aku.lynn said... [Balas Komen Ini]

aaaaa~semua soalan da penah dtanya!tapiiiii,semua dah lupaaa..aaa~!

LyNn'Azlina said... [Balas Komen Ini]

1. jawapnnya...
1) bukak pintu peti sejuuk
2) masukkan gajah
3) tutup pintuuu.

2. lalang laaa.. sebab sebelum pak ali tanam dua pokok tu, lalang yang tumbuh dulu.. hahaha

3. MATI...

Betul ker erk...hehe

faten muhamad said... [Balas Komen Ini]

no 3. mati

Ciki said... [Balas Komen Ini]

er, nak jawab kt sini ke?

Mawar Merah said... [Balas Komen Ini]

Owh... Sy tahu jwpnnye. asy kna bg akak la top up rm5 tu ek. ok.. (berdebar2 ni).
Jwpn pertama: Langkah pertama, bukak pintu peti sejuk. langkah kedua, masukkan gajah ke dalam peti sejuk. langkah ke3, tutup pintu peti sejuk.
Jwpn ke2: Pokok
Jwpn ke3: Mati

Burp said... [Balas Komen Ini]

hahaha! saya try!

1. bukak pintu peti ais, masukkan gajah, tutup pintu peti ais

2. dua-dua tak tumbuh sebab dia tanam separuh jer.. :P

3. yang paling dekat ngan kita ialah mati...

Post a Comment

 Online User