PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Teka Teki - Pecah Kepala [6]



Hiyak segmen teka teki untuk minggu ini
berikut adalah persoalan yang perlu diselesaikan oleh pembaca :-)



Kenapa lelaki jarang di serang penyakit anjing gila
2) Brung terbang dengan sayapnyer gajah terbang dengan?
3) Kalau kura kura berjaya panjat dinding,apa yang pecah?
4) Air Apa yang berani?
5)Dalam banyak Rumah Rumah apa yg paling banyak guna air?


Macam biasa jawapan terpantas dan tepat akan mendapat topup RM 5 ke semua line prepaid di MALAYSIA

P/S : Kepada sesiapa yang nak share Teka Teki Menari boleh email kepada Bilatintabicara@gmail.com teka teki akan di link dan di creditkan pada pemberi yang berbaik hati :-




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


25 Dakwat Tumpah:

mera zati M.z said... [Balas Komen Ini]

salam..
hurmm cm menarik n 1st time nak try jawab nih..
huu

1) sebab tak selalu..
2) angan2
3) pecah tembelang
4) air terjun
5) rumah terbakar

hope betul lah, tp nom 1 cm tak sure..
-.-''

mera zati M.z said... [Balas Komen Ini]

jap nak tukar jawapan nom 1) hehehe
jawapan lama
1) sebab tak selalu

nak tukar jadi

1) sebab laki kan 'buaya'

:P

pucheh said... [Balas Komen Ini]

takpelah..cube je lah..tak kena bayar pun kan..

1) sebab anjing gila kebanyakannya jantan bukan lelaki..haha
2) burung terbang dengam sayap gajah terbang dengan telinganya kot..
3) pecah rekod la..
4) Air hujan kot..sebab dia terjun dari atas
5) Rumah ikan kot..haha

al_hakim said... [Balas Komen Ini]

sy try la ye..hukhuk
1.anjing gila tu tuk anjing je kot..hehe
2.gajah terbang dengan susah payahnya..
3.pecah rekod atau tradisi..
4.water confident kot..huhuk
5.rumah api kot..nak padam api tu..huhu..tak tau..
sekadar mencube..masyeh kerana menjemput sy..hehe

Cik Bucken said... [Balas Komen Ini]

senang!kacang je...

1.sebab lelaki itu buaya!buaya darat!hehe
2.DENGAN susah payahnye..
3.pecah rekod
4.air terjun!
5.rumah api


p/s: betol x...?>_<

NurAfizahMazlan said... [Balas Komen Ini]

1. sebab yg gila adalah anjing.
2. dengan tipunye.
3. Pecah temberang
4. air terjun.
5. rumah yg dimasuki banjir.

sekian terima kasih.

al_hakim said... [Balas Komen Ini]

sy ade jawapn kedua..harap2 diterima..hehe
1.anjing je yg gila..laki tak kne..huu
2.gajah terbang dengan susah payahnya..
3.pecah rekod..
4.air terjun..
5.rumah terbakar!

Dari Kelate Ke Copenhagen said... [Balas Komen Ini]

saya...saya..saya angkat tangan dulu cikgu.
Ini jawabnya..
1)Anjing gila tu anjing jantan
2)Dumbo?
3)Ni senang je.. pecah rekod kan
4)Air terjun
5)Rumah api

Kalau memang nak topup 'Lebara' untuk line Denmark boleh ke? (ceh bugdet menang je)

waveX said... [Balas Komen Ini]

wave try jawab ye..hehe

1. Sebab lelaki kan buaya..
2. Gajah terbang dengan susah payah..
3. Pecah record la..hehe..
4. Air Terjun..
5. Rumah terbakar..hehe

Kalau salah bleh try lagi x?

Belalang Hijau said... [Balas Komen Ini]

arr...
ade 2 3 soklan jer yg tau jawapan...
yg lain agak blur...ngee

mia.lia said... [Balas Komen Ini]

1.llaki ni gatal/bole kahwin rmi
2.susah pyh..haha
3.pcah rkod
4.air trjun
5.ruma tbkar

dylli said... [Balas Komen Ini]

alaaaa..
tak tau semua.
HAHAHA..

2. gajah terbang dengan PAYAHNYA.
4. air TERJUN.
5. rumah API.

:p

miszes ugly said... [Balas Komen Ini]

gajah terbang dengan payahnya.

miszes ugly said... [Balas Komen Ini]

lelaki jarang kena penyakit anjing gila sebab dorang buaya..ngee~

miszes ugly said... [Balas Komen Ini]

kura kura berjaya panjat dinding,pecah rekod kut :)
hehe

miszes ugly said... [Balas Komen Ini]

air yang berani abc=anda berani cuba?

rumah terbakar kut banyak guna air sebab nak padamkan kebakaran.
tul ke?
ngeee~
semua dh jwb tuan belog.

SyUhAdA said... [Balas Komen Ini]

alah..tau jwp bpe soklan je..

SyUhAdA said... [Balas Komen Ini]

1)sebab lelaki kan buaya
2)susah payahnya
3)pecah rekod
4)air terjun
5)rumah api

NOOR FATIN said... [Balas Komen Ini]

saya try ye

1) sbb lelaki tak emo sangat. pmpuan emo lebih

2)imaginasinya

3) pecah kepala manusia fikir mcm na dia boleh panjat. hehe

4)air terjun

5) rumah api. sebab panas, mesti la guna byk air utk sejukkan. hehehe

:)

uMie_cHan said... [Balas Komen Ini]

n0 3... pecah rekod kot... heheheee
yg len xtau huhuhu

pago" said... [Balas Komen Ini]

1.sebab lelaki kan 'buaya'
2.dengan susah-payah
3.pecah rekod
4.air terjun
5.rumah api

pago" said... [Balas Komen Ini]

1.sebab lelaki adalah 'buaya'
2.dengan susah-payah
3.pecah rekod
4.air terjun
5.rumah api

Cikgu Nurin said... [Balas Komen Ini]

Ho ho ho...mmg pecah kepala....satu jer yg boleh jawab tepat.dua ingat ingat lupa...selebihnya...lupa lupa ingat....

Cikbelog said... [Balas Komen Ini]

tahu jawapan nombor dua jerk. gajah terbang dengan susahpayah.haha

Myra Arshad (: said... [Balas Komen Ini]

alahai. nak jawab jugak. tapi semua dah bagi jawapan saya. huhu.

Post a Comment

 Online User