PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Pilihan Raya Kampus - Apabila pelajar berpolitik...



AS - SALAM

Gempar apabila membaca surat khabar arus perdana dan arus tidak perdana
kisahnya pelajar hilang gara gara pilihan raya yang sibuk berlangsung di kampus
bagi mengisi kerusi mpp katanya....

Tambah lagi sms ugutan dan panggilan mengganas di lakukan bagi menakutkan calon yang
bertanding? apa semua ini? masih ingat akta AUKU? sila google ya.
Dulu pelajar sibuk kata kerajaan menyekat demokrasi menyekat hak bersuara menyekat
kebebasan tapi bila di beri ruang di beri peluang apa yang berlaku?

Ini baru satu kes yang terlepas ke media? yang disorok bagi menjaga nama baik
Universiti apatah lagi bukan? kononya hendakkan pembaharuan sumpah seranah mengumpat
memaki hamun menjadi lumrah.... bukan kah ISLAM menghalang umatnya membuka aib saudara seislam? di manakah letak nya kebijaksanaan bakal bakal pemimping (yang terlibat) adakah bodohnya juga setinggi tingkat fakulti? Maaf lah
sedar atau tidak belajar itu di bayar oleh JPA MARA PTPTN sebahagianya adalah
hasil sumbangan cukai rakyat malaysia yang mengisi Borang E dan difailkan di LHDN
potongan cukai berjadual (PCB) dan berbagai cukai lagi

Tujuannya bagi membolehkan rakyat Malaysia mendapat peluang ruang untuk memajukan diri sendiri.... bukan untuk menunjuk bahawa aku masuk Universiti maka aku dah besar
aku dah hebat... hey jep belum lagi jep setakat keluar lepas tu isi borang SPA terbangak2 tunggu kerajaan offer kerja buat apa? itu belum lagi masuk bab yang apply kursus yang bukan di bidang dia? sebab? sendiri mau ingat la jep

Jadi aku sarankan setakan berpolitik untuk kepentingan diri untuk kabel pointer lebih untuk kabel senang kaut projek lupakan jep...janji manis mu itu di tabur bagai nak tolong pelajar kebajikan tak ubah seperti segelinti ataupun semua parti politik di Malaysia time nak pilihan raya baru terbangak2 nak carik rakyat kalau idok
tak tau la teman nak kabo
mekema mekema yang pernah berurusan dengan yb ni tau la kan ?

Konklusinya....berpolitik lah dengan sikap merendah diri kalau nak extreme sangat tunggu la habis pelajar habis bayar pinjaman masuk la MANA MANA parti politik sumpah tak ada siapa yang kisah nak telanjangkan pihak lawan dengan kejam sampai terbukak pekung di dada sesama umat pun tak ada siapa yang kisah sebab kau dah besar tau baik buruk tau dosa pahala....

Sebagai kata kata akhir yang mana berkempen dengan suci murni tanpa kata kata nista
yang mana menjanjikan bulan dan bintang kepada pelajar semasa meraih undi kelak laksanakan lah tanggungjawab anda dengan baik.....buktikan masih ada politik yang bersih di Malaysia ini...dan jangan sibuk nak berpolitik sangat pelajaran dan kebajikan harus di utamakan

Ok aku emo
Membaca berita dari hujung jari





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


5 Dakwat Tumpah:

misSbLurRy said... [Balas Komen Ini]

aku tak berkenan psl politik kampus nie....
tp mcmane pun tangungjawab aku kene undi
kalau leh wat undi rosak..da lama aku wat...
naseb guna online

HEROICzero said... [Balas Komen Ini]

kalau pilihanraya negara pon macam itu, tak terkejut pilihanraya kampus pon macam ini.

=)

Syukri Kamaruddin said... [Balas Komen Ini]

pilihan raya kampus pon boleh tahan dahsyatnya..psiko-menyiko tu pkara biasa..
komplot2 smua wujud...tp alhamdulilah UPM dah selesai...

ayie said... [Balas Komen Ini]

yelaa..nak wat undi rosak je..hehe

fat+ha+ka said... [Balas Komen Ini]

emm, psal plhnrya kmpus ni, u aku rse pling relax rse, y nk msok calon pon kna sabotaj.. major xminat.. haha

Post a Comment

 Online User