PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

CITA - CITA


Mood menulis dengar jujur lama dah tak datang dalam kepala. Secara tiba tiba ia muncul kembali. Korang ada cita cita tak? apa cita cita korang masa zaman sekolah dulu
bak kata kawan aku kat fb mesti osem kalau ada cita cita yang hebat hebat belako

Masa kita darjah satu kita dikehendaki mengisi buku biru dalam tu ada maklumat peribadi masing-masing dan yang pasti ruangan cita cita adalah ruangan yang harus di isi macam aku. Aku letak nak jadi pemain bola, askor , polis dan last sekali cikgu.

Kalau budak2 pompuan mesti letak nak jadi cikgu doktor peguam, cita cita mesti nerd je kan? Hihih begitulah sepanjang zaman persekolahan & kolej aku mungkin dipengaruhi
oleh cita cita yg pernah aku tulis lantas sememangnya aku tak boleh duduk dalam kelas memanjang je hilang, aku jugak terlibat dalam banyak aktiviti luar kelas mengembankan kemahiran interpesonal,masuk hutan berkhemah,daki gunung .

Tapi akhirnya lepas belajar aku terjebak kat sini
5 hari seminggu 9 pagi sampai 5.30 petang bosan kan?


#Korang punya cita cita dulu apa yer?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


6 Dakwat Tumpah:

.yueyue stroberi. said... [Balas Komen Ini]

masa baby dulu..saya bcita2 nk jadi model pampers! :)

Life Is Beautiful said... [Balas Komen Ini]

saya masa kecik-kecik dulu saya nak jadik pramugari, doktor n last skali mesti la cikgu...sbb kecik2 suka sangat jadik cikgu...nak jadi pramugari sbb dpt melancong satu dunia...tue yg best tue....tapi saya skang mcm awk jugak 5 hari seminggu dari jam 8.00 pagi sampai la 5.00 ptg....^_^

y o o n a said... [Balas Komen Ini]

haha! citacita memang nk jadi cegu & sekarang pun mmg dah nak jadi cegu, isyaAllah... ;)

ghost writer said... [Balas Komen Ini]

aku nak jadi makhluk asing.leh terima tak cita-cita aku?

yeas el said... [Balas Komen Ini]

cita-cita saya nak jd doktor ^_^ harap-harap tercapai .

Snow White said... [Balas Komen Ini]

tulis dalam buku biru tu..
akauntan, juruaudit, guru..
hehe xD

Post a Comment

 Online User