PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Movie Review - "Salt" Less the sugar extra salt ~~"




Assalamualaikum
Hello peeps

Semalam was an exciting day for me
since this is the first time I join nuffnang event
tak payah kata aku poyo atau kecoh
korang pun syok gak kalau dapat tengok movie earlier dari release date
percuma plak tu tak gitu cik senah :-p
jangan tipu hahaha.

Ok we shall start
First thanks nuff for giving me the chance to watch movie
earlier than release date
agak ramai jugak blogger yang datang
ada yang siap bawak anak plak tuh :-)
tak sempat tegur sebab dia ngan laki dia hah siapa lah tu kan


Meja Pendaftaran mesra pelanggan :-)






Makan kat sini




Let Start

A movie yang mengisahkan agen persikan rusia yang di latih sejak kecil
untuk masuk kedalam kehidupan orang amerika - Normal scrip la beb
Tapi yang menjadikan cerita ini menarik adalah bagaimana setiap babak di olah untuk meninggalkan kesan di dalam diri penonton ...terkesan ker

Dua agen perisikan CIA telah berjumpa dengan agen rusia yang ditangkap lalu mendedahkan kepada mereka siapakah agen rusia yang di latih dari kecil
konon-konon salt tak mengaku bahawa dia adalah agen yang di latih tapi ada plak flashback time dia di latih masa zaman kanak - kanak
so di sini ada la sedikit konflik peribadi antara masa silam dan masa sekarang
kisah ini sedikit sebanyak seperti apa yang pernah di lapurkan oleh media
sebijik! rambut sama kerjaya yang sama dan sudah berumah tangga... bila dah lama maka mereka pun semakin lupa dengan misi sebenar mereka

The best part dalam ini adalah apabila salt cuba membunuh Presiden Rusia! OMG Russia president almost been kill by them ;~0. Walaupun FBI dan secret agent bersepah salt relax jer menembusi sistem perimeter bagi membunuh presiden russia tersebut.

Filem yang penuh dengan adengan tembak menembak letupan sana sini ini amat mendebarkan dan membuatkan penonton tertanya tanya " apa lagi selepas ini"
dan bagaimana rusia telah berjaya meletakkan sebegitu ramai agen mereka dalam kehidupan Amerika.

Filem yang penuh konspirasi ini juga membawa kepada sifat manusia yang memang pandai berpura pura dalam menjalani kehidupan penyamaran yang cukup sempurna kesabaran yang tinggi dalam menjalankan misi

Perang dunia hampir meletussss oh imaginasi filem sungguh menusuk kalbu :-)
btw tak bleh cerita penuh kat sini nanti anda tak suspense bila nak menonton filem tersebut bagi saya,ini adalah filem mesti tonton bulan ini :-) sebelum masuk ramadhan :-) anda pasti tak rugi

Star rate 4/5 pelakon yang hebat jalan cerita yang hebat dan juga kemuncak yang hebat
BUT STILL aku memang tak suker kalau cerita macam ini entry tergantung macam cerita predator :-)

Aku kata

LESS THE SUGAR EXTRA "THE SALT"
Kurangkan babak romantis
give more action :-)









ni


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


10 Dakwat Tumpah:

s1t1 2uL41k4 said... [Balas Komen Ini]

waaa.... jelesnya saya.....

makdara TERDIVA said... [Balas Komen Ini]

i like anjelina joli..

eh! tp muka die ade mcm ckt2 mcm muka jennifer gardner la.. :)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

jangan jelse sangat zulaikha ada rezeki bleh join

Makdara hahah Iloike too :-)

xazryx said... [Balas Komen Ini]

cam best je .nk kene tgk nih .

Melati Qistyna's Mummy said... [Balas Komen Ini]

heee...besh nyer, pree lak tu....
kita cadang nk tgk weken ni, bayo sendirik... :P

bea ouh bea said... [Balas Komen Ini]

wahhhh..best bangat la..ada peluang tak saya nk ikot?

LiFe KaMi said... [Balas Komen Ini]

kena gi tgk salt juge ni..

HEROICzero said... [Balas Komen Ini]

macam bosan jek ceta neh. tipikal action movie. kot?

jack said... [Balas Komen Ini]

nk ushar la japgi

fndrocka said... [Balas Komen Ini]

Angelina ni kan tomb rider..mestilah power dia berlawan iye dak

Post a Comment

 Online User