PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kau Suka Main Kutu?



Eh silap bukan kutu yang kat atas tu ye
kutu iaitu skim bergilir gilir mendapat duit
yang disimpan melalui satu tempoh masa yang di persetujui bersama

Skim ini nampak menarik antara faedah yang boleh di peroleh adalah
boleh menyimpan dan menampakkan hasil apabila sampai giliran kita pegang duit
Skim ini juga boleh mengadvance kan kita duit tanpa sebarang interest which mean
dalam masa terdesak daripada pinjam kat Ah san kan?

Walau bagaimanapun antara kekurangan skim ini adalah
bila tang nak dapat duit laju bila bayar mula lah bertangguh tangguh (nak nak kawan2 sendiri)
ada jugak yang angkat kaki (cabut) lepas dapat bahagian dia
memang selamat la dunia akhirat kan?

Ok here the fact
adakah anda tahu
kegiatan itu dilarang mengikut Akta (Larangan) Kumpulan Wang Kutu 1971.
Pelaburan itu sama sekali tidak dibenarkan memandangkan ia menimbulkan kekhuatiran berlaku penyelewengan yang akan merugikan pelaburnya.
Skim kutu diharamkan. Jika sabit kesalahan individu terbabit bakal berhadapan dengan hukuman denda maksimum RM5,000 atau penjara maksimum tiga tahun atau kedua-duanya sekali mengikut Seksyen 3 akta yang sama


Heheh ini kutu bukan gigit kapala saja
kadang kadang dia gigit dalam hati jua ~~

~~" Kutu Oh Kutu




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


7 Dakwat Tumpah:

Black_roses92 said... [Balas Komen Ini]

geli je gambar kutu tu..ish.. haha..sapa la suh p maen kutu tu.. simpan je kt bank..xpn investkn je

Dhiaqiud said... [Balas Komen Ini]

Sy suke main kutu..n sy la ibu kutu nyer..hehehe..bl gaji je, i akan jerit..duit..duit..hehe..geng2 pun dh x heran..

dakpipimerah said... [Balas Komen Ini]

haha,,entry terbaik laarr,,,ingtkan kutu atas kepala,,hoho

Shino said... [Balas Komen Ini]

dlu men jgk kjp..kjp je la..smpt 1 round je...hehe...skg x dah...

ika said... [Balas Komen Ini]

owh , ye ke ?

Bukan Gadis Comel said... [Balas Komen Ini]

ingat pernah main masa sekolah rendah. sehari 20 sen pon dah kira banyak. haha

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@black roses hahahah takder bank tutup

@ dhia wow hebat ibu kutu ni :-)

@pipimerah pikir lain ni heheh

@shino 1 round kalau lepas dapat duit lari la yer

@ika ye lah

@gadis comel masyukkk

Post a Comment

 Online User