PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Bekerja dengan swasta Vs Pelajar Separuh mas

 

Assalamualaikum jarang betul dapat update entry on the spot
tapi benar lah kata pepatah alang alang menyeluk perkasam biar ke pangkal lengan
alang alang dah berblog biar update bersepah sepah
hahah. Benarlah kata pujangga untuk mengupdate blog tak perlu ilmu sampai ke langit cukup sekadar dengan meluahkan apa yg terpendam mengulas apa yg berlaku dan berkongsi bersama teman dan rakan.


Nah inilah hasilnya bila dah lama lama lama setiap idea akan datang spontan tanpa di duga
takperlu la sampai buka kamus dewan bahasa edisi tujuh tahun sekian sekian hahah merepek sudah

Bukan senang nak menguruskan masa. Sesungguhnya pengurusan masa itu amatlah bernilai ilmunya yang tiada dalam silibus peljara secara direct semuanya di beri se cara indirect. Bagi seorang pekerja swasta mcm ambo dan juga pelajar separuh masa bukan senang nak balance timing bila keje da besepah sepah dateline dah dekat maka fokus utk belajar akan terjejas sedikit tapi tak mengapalah  kalau takot di badai ombak jangan bermimpi nak berumah di tepi pantai kan? biar susah sekarang senang kemudian bayangkan 9 am sampai 5.30 pm keje 06.30pm sampai 9.30pm kelas sambung lagi tutup kedai kat pasar malam lepas 10.30pm peh memang teharu beb. Hujung minggu la tempat ambo mengadu nasib :-p

Di sebabkan perlu untuk mencari duit utk family ambo decide utk terus kerja lepas Dip so skarang baru la nak buat Ijazah mungkin terlewat mungkin lambat tapi tak apa rezeki ambo datang dulu ada yg da grad pun masih tanam anggur ta gitu? to be honest zaman kerja skarang bukan setakan on certificate it is on how u selling yourself to the company adding value katanya hahaha

Belajar separuh masa juga adalah menarik kita tak terikat mcm pelajar sepnuh masa dengan pelbagai rubbish si libu yang menekan kan apa yang di pelajari bukan penuh dengan rencah yang merepek2 to be honest most of what we learn in Universiti or college tak represent working life kita? tak percaya cubalah hahahah Ada ijazah pun kalau perangai sampah sombong tak bertempat padahal mesin photostate pun tak reti guna apatah lagi nak faks memang ambo bantai gelak je kan :-)

Kisah sebenanrya adalah mengenai assigment besok dateline hari ni baru nak finalise nasib baik semua data dah ada tinggal lagi re arrange tambah garam tambah ajinomoto dan bagia bagai lagi harap di beri la kekuatan hari ini agar semuanya enak enak belaka

Kepada yang nak exam good luck ambo punya bulan december hahaha ada sapa sapa nak buat praktikal kat accounting firm? let me know kita boleh usaha heheh

Jom singgah rumah mummy ellen nak :-)

Sambung Keje ~~"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


7 Dakwat Tumpah:

d_LA said... [Balas Komen Ini]

oooo..2 in 1 !saspek saspek..good luck yer :)

maCy said... [Balas Komen Ini]

ganbattene! ;D

GiP@m a.k.a H@iQal said... [Balas Komen Ini]

kawe pun lepas diploma tahun depan nk trus kjo..nk ikut jejak langkoh demo..haha pstu amk dgree sparuh masa..hope ambo pun kuat cam demo jgk lah..gud luck!

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@d_LA tq tq :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@maCyganbate hakkaaaa :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@GiP@m a.k.a H@iQal molek benar dah tuh

nanie_ppg said... [Balas Komen Ini]

good luck and try your best :D

Post a Comment

 Online User