PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Kenyataan Balas Dr Fazley Yaakob

Panas panas kita digemparkan dengan berita dari wawancara bbc seperti yang tercatat di sini

Tapi yang peliknya seperti yang kita tahu "Dr" Fazley adalah seorang pelajar pintar
katanya skor straight A masa SPM dulu kalau di rasionalkan mungkin lah tak akan terjadi,tapi tiada siapa yang pasti khabarnya Menteri Kabinen Malaysia pun pernah guna Gelaran "DR" Palsu apatah lagi orang oarang biasa macam kita

Berikut adalah kenyataan yang di petik dari page Dr Fazley

"Usaha 'si polan' untuk menutup periuk nasi saya masih berterusan. Kini targetnya Kolej milik kami sekeluarga. Interview BBC tempoh hari rupa2nya berniat untuk memalukan dan menjatuhkan. Allah Maha Besar. Mereka yg berpandukan syaitan akan menerima balasanNya. Pesan ustaz saya, mereka yg teraniaya doanya pasti dimakbulkan"

Petikan dari Isteri Dr Fazley pula adalah "zrene Ahmad (Isteri Fazley Yaakob): Allah swt sahaja yang mengetahui apa yg ku pendam di dalam hati. Ku tunggu dan menanti masa untuk meletup seperti gunung berapi. Satu per satu akan terdedah satu hari nanti... Jam tu, tiada siapa yg akan boleh melarang"

Ada ura ura si polan itu munkgin adalah mak mertua si "Dr" Fazley ni yang memang terkenal dengan kerakusannya menghalang "Dr" Fazley keluar di Television tidak menghadiri Pekhawinan "Fazley dan Azreena" dan tidak berada di sisi ketika anak sulung pasangan ini di lahirkan.... kata orang...

Jadi apakah rasional di sebalik kisah ini? adakah kehidupan mereka sebenarnya terpenjara dalam bahagia? ataupun mengikut sahaja kata nyonya mansur ( kasim selamat)

Kenapa kita harus ambil peduli? kerana Dr Fazley adalah ikon seorang belia yang berjaya di dalam perniagaan pelajaran dan walaupun pernah tewas dalam percintaaan "dengan artis" katanya yg kini dah jadi milik orang. beliau bangkit dengan wawasan dan iltizam tersendiri semangat itu lah yg harus kita contohi terutaman dari bangsa melayu itu sendiri

So nantikan kenyataan rasmi "Dr" Fazley mungkin di media? mungkin tidak kerana ada halangan? Melaporkan khas dari Dalam Bilik melalui Tinta Bicara


p/s alaaakasiiim alaaa kasimmm mahapppkan aku aku dahhh tua tak lama lagi nak Mampoooosss ~~"



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


19 Dakwat Tumpah:

.::lin::. said... [Balas Komen Ini]

ni la segelintir sikap bangsa kita...bila sorang 2 naik...ade je yg jeles..kalo bersaing cara sehat xpe ni cara halus...kesian sape yg terainaya....

AiDa AzRyN said... [Balas Komen Ini]

Haish~ xkan dia nk tpu kot pasal ni kan?huhu

FeeZ~Hafizah~cucuatokaji said... [Balas Komen Ini]

tak mungkin dr fazley tipu..dia dtg dari keluarga yg bukan calang2 orang juga..nampaknye ade nyonya mansur nak rosakkan hubungan ini ke?...hai2la nyonya mansur, bertaubatla sbelum kembali jadi tanah... oopspss...terlebey sudah :)

Latifah said... [Balas Komen Ini]

owhhh... mungkin juga.
sebab Latifah pernah tengok 'that video'.
tak tau la ada lagi or tak...
tapi bila tengok video tu, mmg seram ar... huhu
mula2 tak perasan gak, tapi bila baca entri ni, tetiba teringat, sebab dlm video tu ada kata, 'that person' mmg sanggup lakukan apa saje utk capai impiannya...

~erkkk apa aku merepek ni~

intan said... [Balas Komen Ini]

ibu mertua dia tu si mama besar kan kan kan?

annazanariah said... [Balas Komen Ini]

tapi tentang phD dia agak meragukan kot sebab setahun dah siap. even bijak camne pun, takkan setahun je.. wowww.. sgt dasyat la.. lect2 kat sini sampai berasap otak paling2 cepat pun dua tahun siap phD.. fikir2 kan lah..

tentang isu kolej tu, tak leh nak komen bnyk2.. kang kena saman pulak. lgpun tak tau hujung pangkal cite lagi kan.. hehe..

ashraf said... [Balas Komen Ini]

RM tu tak guna.

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@.::lin::. yea betul betul betul

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@AiDa AzRyN tiada siapa yg pasti apakah yg tersurat dan tersirat

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@FeeZ~Hafizah~cucuatokaji kah kah kah :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Latifah tiada siapa yg mengerti atau tahu apa yg sebenarnya terjadi

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@intanBESARRR Punyaaa hehe

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@annazanariah make sense.. tapi ada banyak faktor yg perlu kita ambil sebelum buat decision dalam menuduh some one kan

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ashraf aip2 behave behave :-)

Khairul Antasha said... [Balas Komen Ini]

ermmmm... psl kolej tu xkan lah kot..ermm.. apa pun tunggu je la kenyataan balas dr Dr.Fadzley

Biela Sapine said... [Balas Komen Ini]

ini lah melayu, menjatuhkan ssme sendiri

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Khairul Antasha yea kene tunggu dan lihat

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Biela Sapine ha tak tau la

ainhany said... [Balas Komen Ini]

salam ziarah..

hmmm pendedahan yang mmberansangkan..:)
Mmbuka minda dan hati utk menilai dan berpikiq tentangnya..takde angin takan pokok bergoyang..
sabarlah fazley...teguhkan iman

Post a Comment

 Online User