PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Reunion Alumni PLKN - 2004 to 2010



Assalamualaikum masih ingat lagi mengenai Reunion yang di anjurkan oleh Jabatan Latihan Khidmat Negara untuk alumni? kalau lupa boleh baca kat sini

Majlis yang di anjurkan itu bertujuan mengumpulkan semua bekas pelatih bagi melantik jawatankuasa organisasi alumni di peringkat kem. Di samping itu majlis sebegini rupa dapat la mengumpulkan geng geng plkn kita yang semakin bz dengan kehidupan selepas berkahwin,pekerjaan dan juga ada yang menyambung pelajaran lagi.

Pada malam 9 Oktober Tintabicara bersama rakan rakan shoot ke Negeri Pahang untuk mengambil rakan rakan sekapal untuk di bawa ke kem. Perjalanan yang bermula jam 9 malam beterusan sehinggalah ke subuh harinya ~~"

Sangat penat sangat berbali kerana apa PLKN itu akan kekal dalam ingatan.Sampai ada statement yang dikeluarkan iaitu kalau kita tak join plkn ketika di alam remaja maka hilang kenikmatan sebagai seorang remaja. Bayangkanlah satu dorm 7 orang semua datang dari lain negeri berbeza negeri , budaya , agama, dan latar belakang keluarga pada mulanya seperti terpaksa namun diakhirnya walaupun semuanya tersimpul rapi dalam kenangan :-)

Percaya atau tidak PLKN sebenarnya adalah medium terbaik untuk menyatukan budaya dan remaja dari pelbagai anutan agama kerana mereka akan dipaksa "pada awalnya" untuk masuk kepala dari hari ke sehari namun sepanjang PLKN mereka lah yang menjaga antara satu sama lain,sakitnya ke,laparnya ke,didenya ke... walaupun PLKN tak la seperti we are singaporean boys iaitu program wajib bagi remaja di Singapura namun rasanya lebih berkesan daripada SMK yang gagal menyemai titik persefahaman untuk pelajar dari lain lain bangsa to be honest :-)

So jom layan gambar gambar kenangan yang sempat di snap dari telefon tangan je :-)+

Tempat Lapor Diri


Tempat Cinta Berputik ~~"

Mahanie - Wirawati Charlie
 Ex Ketua Wira - Al Imran Bravo

Alfa Bravo Charlie Delta

Dorm Lelaki
 .
Dorm Lelaki

Tempat Aktiviti Air

Anak kepada Ex aku di PLKN ~~"

Dorm Charlie 6C Aku punya :-)

Cikgu Jaafar - Bravo Pecah Kepala


Fuh rasa macam muda muda je lagi kan :-)
kepada yang namanya terpilih 2011 Jangan sia siakan peluang ini
Bila Tinta Bicara
Satu Hasrat Satu Semangat Satu Tekad





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


16 Dakwat Tumpah:

faizura rahman said... [Balas Komen Ini]

wah..rindunye dgn plkn!
im da 1st batch from kem etnobotani gua musang + uitm shah alam..zaman tu duduk khemah dgn katil kanvas askar lagi..kalo hujan, sume orang kene pegang tiang khemah, takut melayang..hehe..sggh nostalgik!

sizuka[Izzati] said... [Balas Komen Ini]

whoah siap ada alumni.xdpt nak pegi lah nmpknye.

ULtradya said... [Balas Komen Ini]

kem mana nih?? sy pon plkn siri2kump3/2005 tp xdpt pegi sbb ada kerja yg harus dibuat..sedey gak xdpt p...teringat betol zaman di kem...heppy...aktiviti yg best

Tomato Gurl's Life said... [Balas Komen Ini]

tak pernah pergi plkn..
ops ade 1 tue ank pada x??
hehe..

Ciklinn said... [Balas Komen Ini]

kalaulh zamn akk sek ada benda ni... akklah org pertama angkt tgn nak join..

sebelas said... [Balas Komen Ini]

ade reunion lak ke?

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@faizura rahman

@faizura hehehe kenangan silam tu :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@sizuka[Izzati]

@ sizuka - hehe alumni ni baru je ditubuhkan setiap kem dah lantik ajk masing masing

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@ULtradya

reunion hari tu untuk seluruh kem di Malaysia so ex pelatih boleh lapur diri di kem masing masin

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Tomato Gurl's Life
ops hehe terkantoi di situ
ye... anak ex tuttt time plkn dulu wink2

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Ciklinn

tapi malangnya tidak kan :-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@sebelas

yezza ada reunion hari tu

Bukan Gadis Comel said... [Balas Komen Ini]

anak ex? huhu. comel. =)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Bukan Gadis Comel

ye anak EX :-(

Anonymous said... [Balas Komen Ini]

Rinduuuuuuuu.....
Siri 2 gua musang

Laddy Apple said... [Balas Komen Ini]

saya bdk 1 batch 2004. gua musang-UITM Shah Alam. dulu tdo dlm khemah guna katil askar saya budak tapak C. kalo ujan
habis katil bertakung air... apa pun rindu kenangan tu.. yg paling best masa kemarau air kolam kurang so kita org dpt gi mandi sg ahahaha

Post a Comment

 Online User