PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Teka Teki - Pecah Kepala [7]


Assalamualaikum selamat malam
haha segmen teka teki terlajak skit ari ni
dek kerana internet tidak lagi dibekalkan di pejabat sedih wok
tak bleh online dah

so samo samo kita pocah kopalo
silo silo :-)

1) Burung apakah yang pemalas dan tak jaga anak dia
2) Apakah persamaan ikan dan gitar
3) Apakah akan terjadi misal kata batu bewarna hijau di campak ke laut merah
4)Ianya Besar di negeri Arab, kecil di negeri china, di maggi ada, di lobak pun ada... disana ada, di sini tiada, yang ada pun ada, yang tiada pun ada
5) Pada suatu hari ada seekor burung terbang atas sebuah kapal lalu burung tu berak di atas kapal tiba tiba kapal tu tengelam kalau kapal tu tengelam apa yg nampak



Macam biasa jawapan terpantas dan tepat akan mendapat topup RM 5 ke semua line prepaid di MALAYSIA

P/S : Kepada sesiapa yang nak share Teka Teki Menari boleh email kepada Bilatintabicara@gmail.com teka teki akan di link dan di creditkan pada pemberi yang berbaik hati :-




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


7 Dakwat Tumpah:

GamUHU said... [Balas Komen Ini]

kalo jawab satu soklan ja?

DiaUmaiNiNaz said... [Balas Komen Ini]

1. burung belatuk
2. tak pandai bercakap spt manusia
3. batu akan basah
4. mumia
5. nampak hairan

kaizen shinobi said... [Balas Komen Ini]

1. burung belatuk! hehe dia bela atuk dia... kalau burung yang jaga anak dia burung belanak~ ngeh3

2. macam penah dengar, digoreng? hehe

3. ni aku tau!!! hahah batu tuh basah ler... ngeh3

4. hahaha huruf A!!!

5. pernah jawab soklan nih... hohoho nampak sangat kau tipu! takpun nampak pelik, takpun nampak jelik, ye r, burung tuh berak kot?. ngeh3

SyUhAdA said... [Balas Komen Ini]

1. Burung BELATUK
2. kedua-duanya boleh digoreng
3. batu tu basahlah
4. Huruf A
5. nampak sangatlah kena tipu.

Tengku Nizam said... [Balas Komen Ini]

1-burung murai !
2-goreng pon sodap !
3-TENGELAM?
4-huruf A !
5-nampak tipu !

eita said... [Balas Komen Ini]

1.burung yang pemalas lah....
2.sama2 ada huruf a
3.tak jadi apa2 pun...laut tetap wana merah
4.huruf a
5.nampak hairan lah

Cik Itam said... [Balas Komen Ini]

1: burung bela-tuk
2: bukan org
3: jadi basah +tenggelam
4: huruf A
5: jadi pelik

Post a Comment

 Online User