PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Gua Tempurung - Perak

Pintu Masuk Gua Tempurung

Gua Tempurung Entry ini agak basi. Sebab aku peram jadi perkasam. Sekarang ni baru tangan gatal nak menaip tapi nak buat apa kan? Aku dulu memang kaki aktiviti luar, gunung,hutan,air terjun, semua aku redah baik pagi petang ataupun malam. Tapi semenjak duamenjak aku terjebak dalam kerjaya yang menuntut aku duduk di hadapan komputer 8jam sehari selama 7 hari semua aktiviti tu hanya menjadi kenangan. Aku dah tak banyak terdedah kepada budak-budak suci yang masih cintakan kedamaian ;-).


Gua tempurung ini menjadi penyelamat. Cuti hari Malaysia menjadi penyelamat. Nasib baik budak-budak office aku menjadi mangsa. Dipendekan cerita senior aku rancang untuk take a bachelor walk during holiday. So kitaorang semua setuju untuk ke Gua Tempurung.

Sepanjang perjalanan ada la dua kemalangan, satunya sempat aku rakamkan (bukan dslr)

Kemalangan

Nasib baik perjalanan kami selamat. Nak di jadikan cerita public holiday jatuh hari jumaat, jadi Gua tempurung dibuka selepas solat jumaat. No Harm cuma kalau kami datang lebih awal mungkin kami dapat buat full adventures activity which required kami untuk jalan sampai ke hujung Gua dan patah balik melalui sungai osom bukan ;-)


Tiket Masuk

Gua Tempurung 01

Gua Tempurung 02

Gua Tempurung 03

Gua Tempurung 04

Gua Tempurung 05

Antara gambar gambar sekitar Gua tempurung. Maaf aku tak tempek gambar aku sebab aku tak kachak ;-).
Memang fun sebab lutut pun sudah goyang adalah dalam  2 tahun aku jadi mumia depan komputer. Tahun pertama kerja aku sempat curi curi masa untuk join aktiviti hutan .



Gua tempurung ni tak boleh simply masuk. Ada guide yang akan escort kita sepanjang trip bergantung kepada berapa ramai ahli dan trip mana yang kita pilih

Dan cadangan aku lepas korang dah goyangkan lutut korang boleh rehatkan badan dan minda di Kolam Air Panas Felda Residen Sungkai. Memang Heaven titik!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


10 Dakwat Tumpah:

Natasha Atiqqa said... [Balas Komen Ini]

waaa giler best..:) jauh x nak pi?

nurkaloi said... [Balas Komen Ini]

tak penah smpai ag
jauh lorrr

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Natasha Atiqqa dari kl 2 jam setengah

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@nurkaloi perak je mana ada jauh

Lydia Miza(Aidyl Azim) said... [Balas Komen Ini]

tau tak destinasi yg LM nak terjah antaranya guan tempurung ni dan gua kelam.msh lum dpt menjelajah 2 gua yg diimpikan ni.

cik helena said... [Balas Komen Ini]

kite penah pegi.masa tu siap pakai baju lawa2 macam retis.ingatkan gua tempurung ne jalan sikit2 je,,tp amik kau..siap masuk bukak heel.ak tercabut kaki.hahaa

BeaN MorENo said... [Balas Komen Ini]

orang kata kat dalam gua tempurung ni ada satu rahsia yang paling besar

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@Lydia Miza(Aidyl Azim) Insyallah mesti sampai jugak nanti

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@cik helena i can imagine that ;-)

Asyraf Hamasaki said... [Balas Komen Ini]

@BeaN MorENo entah kan pasti entahkan tidak hehe

Post a Comment

 Online User