PENAJA - IKLAN BERBAYAR



Sila click pada ruang yang kosong atau Email Kepada BilaTintaBicara@gmail.com untuk maklumat lebih lanjut

Dugaan itu datang bertimpa timpa....



Assalamualaikum maafla tak ada mood nak mengupdate kerana minggu exam sudah bermula kerja di pejabat pun bertambah tambah dugaan juga berjurai jurai jatuhnya dari langit ke tujuh.....

Ingat tah pada 1 haribulan 12 yang lalu bini aku telah pun lari meniggalkan aku sudah la jatuh bertimpa timpa......dengan kehilangan bini aku iaitu nokia 96

Hari sabtu yang lalu Madu Bini aku Yamaha LC 135 pulak di curi orang terasa sangat la sedih kerana patah sudah kakiku ingin melangkah pergi ke pejabat mahupun urusan urusan lain... nak guna kete memang tidak la kan dengan jarak jem dan kos yg semakin meningkat bagi orang bujang mcm aku motor tu lah teman yg terbaik kereta guna bila perlu dan bila meniaga je.....


Satu laporan polis telah pun aku buat di balai polis pandan indah untuk kes ini Alhamdulillah layanan mesra pihak polis dalam mengambil report adalah amat di hargai walau bagaimana pun setiap butir2 kata dan perlakuan harus aku jaga jaga  berdasarkan tips tips berhadapan dengan pihak polis... baru dia tau dia tak boleh makan kita kan?

Laporan polis yg dibuat.....



Dan juga pertolongan juga telah di pohon dari rakan rakan fb seperti gambar di bawah

Sedih memang la sedih nak buat mcm mana rezeki dah tak ada kan :-(...... hari ni aku amik emergency leave untuk dapatkan pengesahan laporan polis dan juga proses claim insuran di wisma bumi jalan raja laut... aku tak boleh bayangkan bagai mana la layanan yg akan di beri pihak isurance provided bedasarkan apa yg member2 aku cakap memang macam tutttttttttttttttt ....time nak amik premium memang pelangi pun diorang tadah tapi bila nak claim macam nak renangi lautan api.... tapi tak apa aku akan jugak gagahi....

So kepada geng geng blogger area kl selangor dan negeri sembilan.....
REWARD RM 300 untuk Barang siapa yang menjumpai YAMAHA LC 135 WSF 3796 WARNA MERAH
TAMBAHAN RM 200 UNTUK KALAU DAPAT TANGKAP ORANG YG MEREMBAT MOTOR TU DENGAN SYARAT PUKUL DIA SAMPAI LUNYAI

Yang mana mana geng repo kereta ke student ke pekerja ke tolongla hamba ya tawaran valid sampai la claim isurance aku settle dan kes ini selesaii

Resah menanti esok pagi....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


16 Dakwat Tumpah:

syAzAnA said... [Balas Komen Ini]

sabar yer asyh. bnyak selawat ekh. huhu

black forest said... [Balas Komen Ini]

oh.. so bad. takziah di atas dugaan yg menimpa. :'(

cik panadol said... [Balas Komen Ini]

bnyk2 bersabar bro...yg jadi tu mungkin ade hikmahnya...

kalo susah2, bro g pinjam motor kapcai mr curly tu dl...;P

BENA said... [Balas Komen Ini]

lorrrrrrr moto kene curi . selamat dah report polis . macam moto abg bena la . die kene curi. terus panasss jek die . saba k asy . heee~

Cikbelog said... [Balas Komen Ini]

owhh motor kazen cikbelog pun baru je hilang dua hari yang lalu

zAty si gAdis riAng !! said... [Balas Komen Ini]

sabar ye, dugaan ni ujian dariNya..
:)

A.D.A.M. said... [Balas Komen Ini]

Moga2 semua ok2 nnti. :)

Cik Jari said... [Balas Komen Ini]

selamat bertahun baru..moge esk2 better than arinih...

QuRraTuN AiNuN.. said... [Balas Komen Ini]

harap2 jumpe yer bini tu..hehe
insyaAllah..byk2 doa..wat solat hajat..biar pencuri tu hntr sndiri bini tu kat umah..

misz FaTiN said... [Balas Komen Ini]

kena curi moto kamu??..
kesian kamu.. sabar ye..
ikutlah nasihat cik qurratun ainun..

myoliza said... [Balas Komen Ini]

setiap dugaan itu pasti ada hikmahNYA.sabarnya Asy.

Mawar Merah said... [Balas Komen Ini]

Jahatnye manusia jahat ni. Apa la dibuatnye mencuri harta benda org len. Dia xterpikir ke kalo dia la yg dicuri sebegitu, maunye merana diri. Xpe. Tuhan Maha Adil. Xlm lg dpt la org tu balasan atas perbuatan keji dia tu. Jgn lupa, zaman sekarang, Tuhan slalu byr cash je. Itu baru balasan kt dunia. Belum lg di akhirat.

NuRuL iZZa said... [Balas Komen Ini]

banyakkan bersabar...dugaan utk kukuhkan keimanan..insyaAllah mgkn ada hikmah atau perkara baik yang akan menyusul...bykkan berdoa k...

piNky LuCiA said... [Balas Komen Ini]

sabarlaa.. may be Allah tarik yang kecil mahu kasik yang lebih besar... =) siapa tahu kan?

melle. said... [Balas Komen Ini]

kau perlu redha dengan kehidupan

sugar2 kapas strawberry said... [Balas Komen Ini]

hmmmmm...biar org tu mendapat balasan yg setimpal..awk sabar ye

Post a Comment

 Online User